Промени в правилата за прием на децата в детските градини

...
Промени в правилата за прием на децата в детските градини
Коментари Харесай

Промени в правилата за прием на децата в детски градини и в подготвителни групи във Варна

Промени в разпоредбите за банкет на децата в детските градини и в подготвителните групи към учебните заведения във Варна утвърди отрасловата комисия към Общинския съвет. Поправките засягат спомагателните точки, които се дават при кандидатстване. Такива бонус точки към този момент ще получават освен децата, чиито непрекъснат и сегашен адрес съответстват. От преимуществото ще се възползват и варненчетата с непрекъснат и сегашен адрес в региона на обсег на детското заведение или учебно заведение.

С този аршин децата, регистрирани в града и по непрекъснат адрес, ще получат повече точки при класирането пред наборчетата си, чиито родители от време на време сменят сегашния си адрес единствено за класирането или са в краткотрайно във Варна.  От друга страна  – в случай че има разминаване сред непрекъснатия и сегашния адрес, само че и двата са в обсега на детското заведение, децата няма да губят спомагателните точки.

В наредбата се прибавя и нов член поради дребните поданици на с. Казашко. Тъй като в селото няма детска градина, децата с адресна регистрация там ще имат право да аплайват в определен от родителите им регион във Варна при съблюдаване на групите на уседналост.

Друга смяна, която беше утвърдена през днешния ден, е при записване на децата в подготвителни групи към учебни заведения да отпадне условието за показване на уверение за постоянен/настоящ адрес, издадено от районната администрация. Проверката ще се реализира по длъжностен път за облекчение на родителите.

На днешното съвещание съветниците дадоха също единодушието си Община Варна да дофинансира маломерни и слети паралели в 8 учебни заведения. Необходимият финансов запас за застраховане на образователния развой през 2021/2022 година е в размер на 246 370 лева Традиционно най-вече средства ще бъдат отпуснати на ОУ " Капитан Петко Войвода “ в кв. " Галата “, на ОУ " Св. Климент Охридски “ в с. Константиново и ПГГСД " Николай Хайтов “. Общината ще подкрепи финансово също ОУ " Иван Вазов “, СУ " Пейо К. Яворов “, I ОУ " Св. Княз Борис I “, ОУ " Отец Паисий “ и ОУ " Добри Войников “ в с. Каменар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР