Промени в няколко важни закона, които засягат инвестиционния процес обмисляме

...
Промени в няколко важни закона, които засягат инвестиционния процес обмисляме
Коментари Харесай

Виолета Комитова: Отменяме безмислената наредба за техническите паспорти на сградите

Промени в няколко значими закона, които засягат капиталовия развой обмисляме в Министерство на регионалното развитие, заяви на брифинг министър Виолета Комитова. 

Наредбата за техническите паспорти на постройките, знаете до 2024 година би трябвало да бъдат издадени, както изискваше. Текстът съгласно комитова е безмислен, тъй като в случай че вършиме вложения, тогава ви би трябвало паспорт. 

Техническият паспорт отразява моментното положение на постройката отразява днишното й положение, след 10 години обаче ще наподобява по различен метод самата структура. Премахнахме бързо тази безмислица, като я отменихме със глоба за районния министър.

Наредбата за налична среда, създадена от предходния министър, в една постройка всички жилища би трябвало за са планувани за инвалиди. До въвеждането на тази глупава разпоредба имаше в постройка с повече от 30 жилища, едно, по опция да е на партира, в действителност да е пригодено за инвалиди. работим по тази разпоредба. Докато преработваме текстовете, отменихме за период от една година остарялата разпоредба, сподели Комитова.

По Закона за устройство на територията, през февруари беше въведен член 148, със глоба на Народно събрание. На терени, където не е приложена регулация, не може да се строи, съгласно този член. Така се вкара възбрана за строителство в София. Членът беше обжалван от омбудсмана, има мнения на Върховен административен съд и Върховен касационен съд. Ще променим този член тъй че всички да са удовлетворени. Предложението ни за смяна е ориентирано към член 148.

Очаквайте детайлности!

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР