Промени в критериите за кандидатстване в детски градини в София.

...
Промени в критериите за кандидатстване в детски градини в София.
Коментари Харесай

Нови правила за прием в детските градини в София

Промени в критериите за кандидатстване в детски градини в София. Увеличават точките за непрекъснат и сегашен адрес при кандидатстването за детска градина в София.

Промяната влиза в действие от тази година. Новата разпоредба приспособява законови промени, признати на национално равнище още преди две години.

Кандидатстването тази година за детски градини и ясли стартира март, на 7 май ще завърши, а първото класирано ще излезе на 14 май.

Промените касаят точките за уседналост или с други думи точките, които всяко дете получава за непрекъснат и сегашен адрес на територията на общината.

" До момента децата получаваха 3 или 2 точки, като 3 точки получаваха за непрекъснат адрес на единия от родителите, 2 точки - за сегашен адрес. От първото генерално класиране май месец ще имаме следната смяна - ще получават оптимално 4 и 3 точки. Като 4 ще бъдат за непроменян повече от 3 години непрекъснат адрес, а 3 точки ще бъдат за непроменян повече от 3 години сегашен адрес. Като промени на територията на Столична община няма да се смятат за промени ", сподели заместник-кметът на София доцент доктор Тодор Чобанов.

Остават двете точки, които се дават за адрес в административния регион на територията, на който се намира съответното детско заведение, за което се кандидатства.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР