Промени в Кодекса за застраховането, с които задължителната застраховка Гражданска

...
Промени в Кодекса за застраховането, с които задължителната застраховка Гражданска
Коментари Харесай

Въвеждат системата бонус -малус, шофьорите с нарушения ще плащат по-скъпи застраховки


Промени в Кодекса за застраховането, с които наложителната застраховка " Гражданска отговорност "   ще бъде по-скъпа за шофьорите-нарушители, изключително, в случай че са отговорни за пътни инцидентиодобри държавното управление на съвещанието си през днешния ден. Така  на практика се вкарва нов метод на установяване на застрахователната награда, по -известен като " бонус-малус ", която в това време ще подтиква с отстъпки изрядните водачи на моторни транспортни средства.

В затонопроекта е записано, че сумата за неимуществени и имуществени вреди в резултат на телесно увреждане или гибел сумата се покачва от 10,42 млн. лева за всяко събитие, без значение от броя на повредените лица, на левовата равноценност от 6,45 млн. евро (около 12,63 млн. лева.). За вреди на имущество (вещи) от 2,1 млн. лева за всяко събитие, без значение от броя на повредените лица, сумата се усилва до левовата равноценност от 1,3 млн. евро (2,55 млн. лева.), е записано в законопроекта.

Освен това се планува удостоверенията за застрахователни искания да се издават централизирано от Гаранционния фонд въз основа на данните за застрахователни искания, съдържащи се в електронния му указател. По този метод се отразява цялата история на породените вреди при потребление на транспортното средство, без значение от застрахователя, при който лидерът е бил застрахован. В тази връзка се предлага и смяна в настоящата национална уредба на коригирането на застрахователната награда по „ Гражданска отговорност ” според от предявените искания по системата „ бонус-малус “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР