Промени в движението на междуселищните автобуси в Пазарджишко. Няколко села

...
Промени в движението на междуселищните автобуси в Пазарджишко. Няколко села
Коментари Харесай

Села в Пазарджишко остават частично или напълно без обществен транспорт

Промени в придвижването на междуселищните рейсове в Пазарджишко. Няколко села остават отчасти или изцяло без публичен превоз. Оптимизацията на превозването до някои от обитаемоте места в общините Пазарджик, Септември и Лесичово провокира неодобрение измежду хората.

Сред засегнатите от съкратените курсове на рейсовете са и жителите на пазарджишкото село Драгор, които през днешния ден излязоха на митинг.

Промяната в придвижването на междуселищните рейсове е поради нерентабилни курсове, изясняват от общината.

Петър Петров, заместник-кмет на община Пазарджик: Намалелият фрапантно през последните години, бих споделил, пътникопоток докара до обстановката, в която общата отплата в линиите на превозвачите не може да компенсира загубите, които те търпят от избрани курсове, в някои случаи до цели линии.
Представителят на превозвача в Пазарджик изясни, че компанията е превозвала пасажерите съгласно контракта, препоръчан от общината при започване на тази година. От локалната администрация пък прецизираха, че измененията са краткотрайни и след разбор в края на месеца дефинитивно ще бъде решено бъдещето на съкратените линии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР