Промени се българското общество.Има поне три много очевидни факта след

...
Промени се българското общество.Има поне три много очевидни факта след
Коментари Харесай

Александров:Трябва да се въведе регламент в коалицията, защото отношенията им са перманентен скандал

Промени се българското общество.

Има най-малко три доста явни обстоятелството след локалните избори.

Първият е отдръпване от политическото и обществено присъединяване, самоизолация, вторият е фрагментацията и третият факт е поляризацията. Тези три фактора евентуално постановат доста висок риск към ръководството.

 

Това сподели в " Панорама " по Българска национална телевизия общественият антрополог Харалан Александров.

 

Нямаше доста щастливи политици този път, всички гласоподаватели бяха гневни и разочаровани, съобщи политологът Татяна Буруджиева.

 

Внормаляването ще пристигна в нашето общество сега, в който престанем да помним името на министъра на вътрешните работи. Подобно нещо видяхме на тези избори, което приказва за свършена работа, добави тя.

 

Тези избори с основни, само че не за срутване на държавното управление, а по какъв начин ще се ръководи на локално ниво. Отговорът, който даде вотът, е - въз основа на самостоятелни упоритости и стремежи, поради извънредно разнородни общински препоръки, уточни политическият анализатор.

 

Двамата разясниха и тематиката за ориста на държавното управление, откакто на следващия ден се чака водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да разгласи дали от партията ще продължат да поддържат кабинета.

 

Според мен е разумно Борисов да изиска доста ясно структуриране на метода, по който ще работи ръководството оттук насетне. Има задоволително обстоятелства, че не се знае по какъв начин се вземат решенията, натрупа се напрежение, че депутатите от ГЕРБ би трябвало да гласоподават неща, които не са препоръчани от тяхната партия, означи Татяна Буруджиева.


Работещо ръководство може да има единствено в случай че има действително работеща коалиция. Хората към този момент 3 година чакат да се стартира работа. Ако са разбрали това, считам че няма да има проблеми в ръководството, добави тя.

Трябва да се вкара правилник в връзките, тъй като сегашните връзки са непрестанен скандал. Ако продължат в този дух, и двете обединения ще продължат да губят. Не могат да се държат все едно са принудително в тази връзка. Ако не се научат да вървят в такт, ще отворят място за доста различни политически планове, в това число и с друга от евроатлантическата ориентировка. Много набъбна хаосът и би трябвало да има правилник, акцентира Харалан Александров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР