Проливните дъждове, които се изляха в Германия през последните дни

...
Проливните дъждове, които се изляха в Германия през последните дни
Коментари Харесай

Проливни дъждове предизвикаха наводнения в Италия и Чехия

Проливните дъждове, които се изляха в Германия през последните дни и лишиха живота на минимум 90 души, доближиха до Италия и Чехия.

Жителите на две села в региона на град Либерец в северната част на Чехия бяха принудени да изоставен домовете си заради опасността от наводнения след внезапното повишаване на равнището на водата в локалните реки и водоеми след значителни дъждове, заяви чешката телевизия CT24.

Евакуацията се е провела рано тази заран, като повече от 40 поданици са подпомагани от пожарникари и спасители. Преливащите реки са наводнили изби и първите етажи на десетки къща в района.



Интензивните дъждове в Южна и Северна Италия провокираха наводнения и повишаване на равнището на реките, съобщи ДПА.

Спешните служби на сицилианския град Палермо и заобикалящия го район оповестиха, че са получили стотици сигнали след проливните дъждове. Пожарната команда е била мобилизирана поради наводненията, въпреки че няма данни за съществени вреди.

В северния италиански район Южен Тирол метеоролозите записаха пороен дъжд през последните 24 часа. От през вчерашния ден до през днешния ден сутринта в североизточната част на провинцията, до границата с Австрия, са паднали близо 50 литра дъжд на квадратен метър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР