Проливни валежи от дъжд, обилни снеговалежи, нова снежна покривка и

...
Проливни валежи от дъжд, обилни снеговалежи, нова снежна покривка и
Коментари Харесай

Обилни снеговалежи ни очакват през идните дни

Проливни превалявания от дъжд, значителни снеговалежи, нова снежна завивка и захлаждане ни чакат в околните дни.

През нощта облачността над цялата страна ще се усили, само че ще остане към момента съвсем без превалявания. В Източна България ще духа сдържан южен вятър. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, в София към минус 1°.

Утре вятърът ще се ориентира от северозапад, само че в източните региони през по-голямата част от деня ще остане към момента от юг и оптималните температури ще бъдат в необятни граници - от 2° до 9°. В Западна България още преди обяд ще стартират превалявания от сняг. Следобед ще вали в цялата страна – в западната половина - сняг, а в източната - дъжд.

Предупреждение от първа степен, код жълто, е оповестено в областите Благоевград, Кюстендил и Перник, където още на следващия ден ще натрупа снежна завивка до към 10 сантиметра.

Облачно ще бъде времето и в планините, с превалявания от сняг. Ще духа сдържан югозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от север-северозапад.

Температурите едва ще се намалят и оптималните в планинските курорти ще са от минус 5° на Алеко до минус 1° в Боровец и Пампорово.

Ще вали и на всички места на Балканите, а повода е средиземноморски циклон. В южните региони се чакат проливни превалявания от дъжд, съпроводени на обособени места от гръмотевици. В останалата част от полуострова ще вали сняг, а по западното крайбрежие и в крайните северозападни региони ще е прохладно.

У нас, през нощта против сряда значителни снеговалежи се чакат в Родопската област, а дъждът и в Източна България ще премине в сняг. В сряда ще вали към момента основно в източната половина от страната, съвсем на всички места сняг. Вятърът от северозапад ще се усили, а температурите ще се намалят.

Според по-дългосрочните прогнози, в края на седмицата следва значително, само че краткотрайно стопляне, след което температурите още веднъж ще тръгнат надолу. Повишена възможност за превалявания има още веднъж към 8, както и в интервала от 13 до 15 февруари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР