Проливни и доста интензивни дъждове през следващите три дни прогнозират

...
Проливни и доста интензивни дъждове през следващите три дни прогнозират
Коментари Харесай

Три дни проливни дъждове в София, изпускат контролирано язовир Панчарево

Проливни и много интензивни дъждове през идващите три дни предвиждат в западната част от страната от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Очакват се сумарни количества над 100 литра на квадратен метър, съгласно дежурния синоптик Анастасия Стойчева, заяви Българска телеграфна агенция. 

Във връзка с прогнозата за продължаващи обилни превалявания и гръмотевични стихии кметът на София Йорданка Фандъкова подреди да се прави непрекъснато наблюдаване на речните корита и язовирите на територията на Столична община, оповестиха от " Московска " 33. 

Екипите на Столичен инспекторат и почистващите компании да ревизират дъждоприемните шахти, компаниите по поддръжка на парковете и градините също да правят обходи. Столичният кмет изиска също всички звена да обезпечат дежурни екипи.

Към момента 6 екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ и три на столичната пожарна са на терен. Те са реагирали на сигнали за завирявания, отстранили са паднали дървета в коритото на река Искър в кв. “Враждебна “. Отводнили са подлез до търговски обект / магазин “Бриколаж “/, където продължава почистването му от Столичен инспекторат.

Към момента всички реки на територията на София имат обезпечена проводимост, почистени са водостоците на Южната дъга на Околовръстен път, всички 7 общински язовира са в обикновено положение, следи се и р.Искър. Екипите на Столична община са направили огледи на сериозните сектори и не престават наблюдението им.

„ Напоителни системи “ правят следено изпускане на язовир „ Панчарево “. 

За три часа миналата нощ в полицията в София са подадени 16 сигнала за наранени от мощните дъждове парцели, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР