Проливни дъждове в Сочи застрашават нормалното провеждане на състезателния уикенд

...
Проливни дъждове в Сочи застрашават нормалното провеждане на състезателния уикенд
Коментари Харесай

Гран при на Русия вероятно ще бъде съпътствано от много проблеми

Проливни дъждове в Сочи заплашват естественото осъществяване на спортния уикенд от Формула 1 и стартовете от останалите серии.

В черноморския град не стопира да вали от дни и паддокът е към този момент наводнен. Другата неприятна вест за уредниците е, че прогнозата за времето също не е оптимистична и се чакат порои във всички дни до края на седмицата.

Кризисната обстановка припомня малко за уикенда в Белгия. Тогава на пистата „ Спа “ не спря да вали, което провокира злополука на Ландо Норис в квалификацията. В неделния ден дъждът не спря въобще, както се очакваше да стане, и след поредност отлагания най-после водачите завъртяха четири обиколки зад колата за сигурност. В края на деня Макс Верстапен беше разгласен за победител, без въобще да се състезава. Точките, несъмнено, бяха на половина, тъй като за цялостен актив се изисква да бъде измината най-малко 75% от плануванаъа отдалеченост.

За самия Верстапен пък е доста допустимо да получи още едно наказване. В отбора на нидерландеца към момента се чудят дали да слагат нов мотор в болида му. Макс към този момент получи наказване от 3 места на стартовата решетка поради случая с Хамилтън на „ Монца “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР