Проливни дъждове, описани от спасителите като библейски, удариха Северна и

...
Проливни дъждове, описани от спасителите като библейски, удариха Северна и
Коментари Харесай

Порои предизвикаха безпрецедентни наводнения в Словения

Проливни дъждове, разказани от спасителите като " древен ", удариха Северна и Западна Словения в петък, прекъсвайки придвижването и причинявайки прекъсвания на тока, като хеликоптери изтеглиха хората от някои региони, предава Ройтерс.

Агенцията за околна среда на Словения издаде червен код за предизвестие против огромни наводнения . Метеоролозите споделят, че проливните дъждове, които се чака д а се разпространят в прилежаща Хърватия и Босна и Херцеговина на юг, ще продължат най-малко през идващите 24 часа.

Спасителите мъчно съумяха да стигнат до наводнените региони и насочиха обществен апел за обезпечаване на гумени лодки тук-там, където пътищата бяха затворени и непроходими заради свлачища.

Хеликоптери изтеглиха хора, блокирани в домовете им в град Скофя Лока, където транспортни средства и камиони бяха потопени или отнесени от порои, оповестиха локални медии.

" Не сме виждали сходни наводнения освен от 500 години, само че и от 1000 години ", сподели Роман Кочилия, шеф на спасителите в село Мост при Коменди, представен от локалните медии. Той уточни водни равнища от към 2 м.

Затворени остават съвсем всички районни пътища на север , както и някои железопътни линии. Около 16 000 семейства са без електричество.

Армията е подготвена да се включи, с цел да помогне, сподели министърът на защитата Марян Шарец. Той прикани жителите да останат на закрито в град Камник, където управляващите оповестиха изключително състояние и затвориха детските градини.
 Наводненията в Китай се усилват заради неприятното време
Наводненията в Китай се усилват заради неприятното време

Остатъчният дъжд от тайфунът Доксури продължава да се носи към Североизточен Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР