Проливни дъждове, бури, а на много места и с градушки,

...
Проливни дъждове, бури, а на много места и с градушки,
Коментари Харесай

Градушки удариха на много места в страната

Проливни дъждове, стихии, а на доста места и с градушки, имаше през миналата нощ в България. Времето внезапно се утежни след адските жеги, обхванали страната ни през последните дни на предходната седмица. Причината за неприятното време е в студения атмосферен фронт, който нахлу от запад.

Градушка с величина на пестник падна в град Левски. За четири следващи градушки пък имаше в пернишкото село Велковци, съобщи бТВ. Бурята се е развила малко след среднощ, а земята е побеляла от ледени парчета с размерите на яйце.

"В София в моменти часове на бурята са се излели над 30 литра дъжд на квадратен метър ", сподели Красимир Димитров, шеф на Дирекция "Аварийна помощ " към Столичната община. "Имаше четири пика, а по-големите региони с градушка са Банкя, ж.к. "Люлин " и регион "Витоша ", добави той.

От 20:00 ч. нощес всички екипи са на терен. Получени са над 11 сигнала за паднали клони и дървета. "Засега ситуацията е спокойна. Лошото е, че градушката удари листната маса, която запушва шахтите, по тази причина се мобилизирахме всички за почистването им ", изясни още Димитров. Според думите му към 7:00 ч. сутринта по-голямо завиряване има на 2 места в столицата – булевардите "Вардар " и "Възкресение " и на ул. "Кукуш ". "Продължаваме да следим ситуацията с реките и язовирите. Работим взаимно с пожарната и столичния инспекторат ", сподели още експертът.

От националния действен щаб за понижаване на риска от бедствия, призован от премиера Бойко Борисов, до този миг не оповестяват за сериозни места.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР