Проливен дъжд, придружен на места от градушка, заваля в Хасковска

...
Проливен дъжд, придружен на места от градушка, заваля в Хасковска
Коментари Харесай

В Хасковско изстреляха близо 600 противоградни ракети заради градушките

Проливен дъжд, съпроводен тук-там от градушка , заваля в Хасковска област през вчерашния ден (26 май). В Симеоновград, Харманли, Димитровград и някои от крайните хасковски квартали градушката беше с величина сред лешник и орех. 

От Изпълнителна организация „ Борба с градушките “ са изстреляни близо 600 противоградни ракети.

Причина за това е образуването на градоносни облаци. Изстрелването на ракети е почнало в 16:53 ч. в Старозагорска област и е траяло на територията на Хасковска област близо 4 часа , без спиране, през 2-3 минути. В Хасковско са обработени 9 градоопасни облака.

Тази заран непрекъснато настоящите комисии към Областна дирекция „ Земеделие “ – Хасково са започнаха оглед за вероятно нанесени вреди от падналия дъжд подправен с градушка.

До момента в Областната работа „ Земеделие “ няма подадени заявки от земеделци за нанесени вреди.

От 21 април, което е началото на дейния сезон по противоградова отбрана досега, са извършени 42 въздействия, обработени са 136 градоопасни облака и са били изстреляни 2012 ракети в териториите, защитавани от ракети.

От 24 май е почнала и отбраната от градушки със самолетен прийом в Северно централна и Североизточна България.

Земеделските стопани, потърпевши от градушки, могат да подават своите заявки за инспекция от непрекъснато настоящите комисии на територията на съответната област.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР