Проливът, който свързва Егейско и Черно море, е основен корабен

...
Проливът, който свързва Егейско и Черно море, е основен корабен
Коментари Харесай

Огнена стихия: Възобновиха част от корабния трафик през Дарданелите

Проливът, който свързва Егейско и Черно море, е главен корабен маршрут за транспортиране на артикули като нефт и зърнени храни.

 

Повече от 150 кораба бяха спрени на северния и южния вход на Дарданелите нощес, 23 август, с цел да разрешат на хеликоптери и самолети да загребват вода, с цел да потушат пламъците.

 

„ Овладяхме пожара преди да минат 48 часа. Утешаващ факт е, че няма жертви “, разяснява министърът.

 

Въздушните транспортни средства ще продължат с работата си и през днешния ден, а корабният трафик в Дарданелите е обновен в едната посока, добави той, без да прецизира в коя.

 

Агенцията за мореплаване „ Tribeca “ заяви, че корабите, пътуващи на север, ще имат право да минават през Дарданелите след 8.00 часа в четвъртък.

 

Хеликоптери и противопожарни коли се бориха след смрачаване нощес, с цел да овладеят пожара и корабният трафик беше обновен за няколко часа, преди да бъде спрян още веднъж малко след среднощ.

 

Повече от 1200 души от 11 села са били евакуирани поради пожара, който избухна в провинция Чанаккале във вторник и беше раздухван от мощните ветрове.

 

Около 90 души са ранени поради пожара, засегнал 4080 хектара, в това число гори и аграрни земи, оповестиха управляващите. За благополучие няма данни за смъртни случаи.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР