Пролетта вече е тук и желанието ни за добро настроение,

...
Пролетта вече е тук и желанието ни за добро настроение,
Коментари Харесай

Стефан Вълдобрев към себе си: Намери си състоянието на перманентна влюбеност

Пролетта към този момент е тук и желанието ни за положително въодушевление, занимания и незабравими преживявания с обичаните хора става все по-силно. Срещнахме се със Стефан Вълдобрев – един от най-обичаните реализатори у нас, с цел да си поговорим за музиката, вдъхновението, по този начин чаканото лято и приятните страсти. Вижте какво ни описа той и кое е най-чаканото събитие за Лято 2022 –, на което Стефан и "Обичайните обвинени " ще вземат особено присъединяване.

С настъпването на пролетта и първите слънчеви лъчи идва и инспирацията за музикантите. В какво въодушевление те откриваме? Какво те въодушевява да твориш?

Това са несъмнено най-чаканите пролет и лято в живота на всеки от нас. Уморени сме от отрицателни мисли. Копнеем за успокоение, за предвидимост, за нормалност. Слънчевите лъчи са самото ентусиазъм за мен. Обожавам топлината, светлината, мога да вирея единствено в сходна среда. Знам, че нашата група сме надали не като Mинистерство на оптимизма, такива са упованията към нас. В днешната международна обстановка това е пъклен сложна задача, само че няма да се откажем от нея. Концертите ни са развлечение, усмивки, независимост, бягство от грижите и ще опитаме да останат тъкмо такива.

Какво сплотява "Обичайните обвинени "? Кое е това, което ви държи дружно след толкоз години макар триумфите ви като самостоятелни актьори?

Просто ни е хубаво, когато сме дружно. Изпитваме наслаждение. Нищо не е непременно и не е по-важно от лекотата при вършенето на дилемите. Рокендрол в най-чистия му тип. Всеки е достигнал равнище, при което просто се любува на уменията си и се радва на уменията на другия.

"По-полека " се трансформира в самобитен химн на лятото. Имайки поради приближаващия летен сезон, все по-често ще го чуваме към нас. Как се роди концепцията за песента, която се трансформира в цялостен шлагер?

В "Книга за песните " разказвам доста в детайли историята към появяването на "По-полека ". Говоря за "скромните " три акомпанимента, за "вмъкването " ѝ в последния миг в албума, за "гладката " първа подготовка, за компликациите при писането на речитативната част, за потребността да не мисля за форма и концепции, а да се опитам да кажа нещо просто и почтено, нещо, което доста ме вълнува. За това по какъв начин в действителност минаха година-две преди песента да си откри пътя и да стане известна. Дължа ѝ доста, тя е причина за срещите с хиляди прелестни хора. За, може би, най-красивите мигове, които съм имал в музиката до момента.

Миналата година, след цели 5 години пауза, групата ви издаде нов албум. Как одобри публиката "Жълт код "? Оправдано ли бе дългото очакване?

"Жълт код " е доста много специфичен албум! Толкова специфичен, че взехме решение да посветим още една година напълно и само на неговото показване. Ще заснемем най-малко пет видеоклипа, ще слагаме акцент върху него на концертите си, ще изпълняваме всички песни без изключение. Това е първият албум, в който всеки от групата има лични композиции и таман по тази причина песните са толкоз широкопалитрени, забавни, музикантски, разнообразни. Виждам, че публиката го възприема безусловно и с огромно любознание. Иска да види какъв е методът на всеки един от нормалните обвинени при писането на ария за "Обичайните обвинени ".

Какви са проектите ви за лятото? Къде ще можем да ви открием, с цел да се насладим на музиката ви?

Наситено лято се обрисува. В София са най-малко няколко концертите. Стартираме в този момент на 6 април в клуб Терминал. В края на май е отсроченият ни концерт на Колодрума - Арена София. В морските градове, обичаните Варна и Бургас, както нормално също свирим неведнъж. Несравнимият Пловдив, естествено. Ще свирим и в градове, където не сме били в никакъв случай - Видин и Кюстендил да вземем за пример. Предстои ни и първи огромен концерт в Русе - град, който доста обичаме, само че с който все някак се разминавахме при турнетата. Сега поправяме тази неточност и чакаме с неспокойствие датата 12 май! Мястото е Арена Русе.

С "Обичайните обвинени " ще бъдете част от едно от най-мащабните събития у нас това лято –. Предстои ви да посрещнете Джулай морнинг на една с цена с реализатори като Горан Брегович и Оркестъра за сватби и погребения, Кирил Джайковски, DJ Ed Solo, Ъпсурт и Б.Т.Р. Какви са упованията ви за фестивала?

Да бъде най-запомнящият се музикален празник на Лято 2022! Да се приказва дълго за него! Вижте единствено каква компания! Аз бих отишъл като фен на подобен фестивал, дори и да не вземам участие в него. Както съм бил в публиката на всички сходни огромни събития в Бургас в предходните години.

Фестивалът ще продължи 3 дни и ще даде начало на лятото. Дали е част от по този начин чаканото завръщане към естественото в музикалните среди и рестарт на огромните събития у нас?

Ето това би трябвало да се опитаме да реализираме всички дружно, тъй като и реализатори и аудитория имаме потребност от такова чувство. Прекалено дълго ни е плътно към душите, време е да ги отпуснем.

Какво прави едно сходно събитие друго от клубните ви участия? Има ли разлика в чувството ви на сцената и в цялостното прекарване?

Двете нямат общо. Да си на пристанището в Бургас, измежду вятъра, простора, свободата, морето в близост, светлините на града... Да си част от силата на хиляди танцуващи хора, да споделяш с тях песните си, да пеете дружно повече от два часа.. да знаете, че е едвам началото на лятото и всичко хубаво следва. Не наподобява на нищо друго!

Какъв съвет би дал на самия себе си с целия си опит, в случай че започваше да правиш музика през днешния ден?

Не мисли, не премисляй, слушай сърцето, прогони суетата, откри си положението на перманентна пристрастеност, към всеки и към всичко. И тогава ще напишеш най-честните песни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР