Пролетта, която бе дъждовна и хладна, все още не успява

...
Пролетта, която бе дъждовна и хладна, все още не успява
Коментари Харесай

Българи са категорични: По-добре уикенди в Гърция, отколкото „лукса“ Черно море

Пролетта, която бе дъждовна и хладна, към момента не съумява да притегли хората към морския бряг. Много българи с компликация възнамеряват летните си отпуски, заради инфлацията и несигурността в приходите и остава доста въпросителни и незнайни.

" Още е рано да реша дали ще отида на море. Все още плащаме и ще продължим да плащаме огромни сметки за ток най-малко до юни. През май сметките са по-високи даже и от февруари ", разяснява един от жителите. " Хотелиерите покачват цените на нощувките. Открихме, че там, където нормално вървим, цените са се повишили с най-малко пет лв. дневно. Сега стая за трима души коства 70 лева през месец юни в един нелуксозен хотел в Поморие ", прибавят локални поданици от Смолян.

Собствениците на хотели се надяват, че летният сезон тази година ще бъде по-добър от миналогодишния. Въпреки това, практиката демонстрира, че нашите курорти постоянно не са цялостни, до момента в който постоянно следим огромни колони от коли на граничните пунктове с Гърция.

Смолянчани отново ще употребяват уикендите си с цел да се отдадат на отдих на Бяло море. Те избират плажовете в Миродато, Керамоти и Авдира, които са доста известни. Най-обичаният плаж е Миродато, който се намира единствено на 140 км от центъра на родопския град.

Другото улеснение е, че всяка седмица хората могат да се насочат към плажа и да се върнат през вечерта или да останат да нощуват в китния Златоград. Това понижава разноските за шезлонги и чадъри, които тази година по родното Черноморие се чака да доближат до 50 лева

" През уикенда се качваме в колата и минаваме през Златоград към Бяло море. Откакто открихме този маршрут, а по-късно и „ Маказа “, не вървим на Черно море. Там е доста скъпо и не можем да си го позволим ", споделят родопчани. Според тях, в Гърция всичко е по-евтино, а даже и обслужването е на по-добро равнище.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Черно море Бяло море Гърция Черноморие Миродато Керамоти Авдира шезлонги плаж Смолян
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР