Пролетта идва с нови вируси, те обаче не водят до

...
Пролетта идва с нови вируси, те обаче не водят до
Коментари Харесай

Пролетта идва с нови вируси, грипът си тръгна

Пролетта идва с нови вируси, те обаче не водят до затруднения като грипните и нямат всеобщо разпространяване. Епидемията от грипа отшумява, съобщи проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център за заразни и паразитни заболявания, по бТВ.

Има аденовируси, които водят до суха неприятна кашлица и хрема. Тези инфекции нормално протичат за към седмица, изясни специалистът. 

Според него една трета от случаите на болки в гърлото при възрастните хора се дължи на коронавируси през пролетния сезон. „ Имаме доказателства за циркулация на такива вируси. Мерките, които могат да се вземат, са топли чайове и лимон ”, сподели още проф. доктор Кантарджиев, като добави, че е хубаво да се направи консултация с доктор.

Важно е още от края на този месец да стартират ограниченията против комарите , съобщи още той. По думите му ограниченията са най-ефективни, когато дърветата към момента не са се разлистили. Когато тръгнат на рояци, нормално страната дава милиони, само че като пръскат, комарите са под листата, над листата са пчелите, уточни доктор Кантарджиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР