Пролетта идва, което означава, че е време да натрупате идеи за

...
Пролетта идва, което
означава, че е време да натрупате идеи за
Коментари Харесай

Създайте нов облик на градината си с тези полезни идеи

Пролетта идва, което означава, че е време да натрупате хрумвания за декориране на градината. И в случай че за ниско растящите култури е задоволително да се приготви единствено почвата, тогава за катерещите се и високи растения се постанова да се погрижите за организацията на подпорите.

В края на краищата, подпорите са значими както за гроздето, по този начин и за краставиците или тиквичките. Между другото, ще ви дадем концепция и за подпори на обичаните ви домати!

Най-интересното е, че всичко може да се употребява като опора за растенията: от старите решетки до счупените въдици и ръждясали стълби.

Полезни препоръки за градината

Днес сме ви приготвили 12 хрумвания за подпори за нареждане на лехите на вилата и в градината. Дори и остарялото колело може да влезе в приложимост!

Най-простата опора за растенията, която може да извършите със личните си ръце, е да употребявате елементарен връв или фино въже, естествено или пластмасово. Такава опора нормално се слага наоколо до стената на къщата, беседката или навеса и е предопределена за “катеренето ” на декоративните или култивиран растения.

Всичко това може да бъде гордостта на притежателите и в това време специфична украса за градината!

Всъщност, видях тази конзола от лозя от съседа на вилата. Просто отлично, нали?

Подпорите от лозя могат да донесат освен грациозност, въздух, изразителност и структурираност в градината, само че и по едно и също време играят ролята на цялостна украса или детайл, който притегля окото.

Тези хрумвания ще се впишат идеално в лятната ви къща. Може би ще ги покажете на брачна половинка си!

Пластмасовите и металните дъги могат да бъдат потребни освен за покриване на растенията с найлон, само че и за основаване на опора. Дъгите могат да бъдат направени от пластмаса или метал, стига да са задоволително здрави, да запазят формата си и да не се поддават на заледяване.

Колоните – опори наподобяват красиви и необикновени, само че стилът не е подобаващ за всеки.

Редовете къпини, краставици, рози, грах и други катерещи се растения могат да бъдат доста разнообразни. Най-често те са направени във формата на решетка от солидна рамка, само че има и по-прости решения, които даже един некомпетентен градинар може да направи.

По сходни опори е целесъобразно да се “катерят ” едногодишните растения, които можете просто да отрежете през есента, защото полагането на цялата конструкция за зимуване е съвсем невероятно.

Ето още няколко по-интересни хрумвания.

Стари стълби, рамки, палети, части от мрежа, клони, оставени след изтъняване на дървета, които са станали безполезни, въдици, пръчки – и това не е цялостен лист на материалите, от които можете да извършите конзола за растенията.

Не всички опори за култивиран растения могат да бъдат направени от скрап материали, за някои ще би трябвало да отидете до магазина. Независимо от това, крайният резултат във всеки случай ще бъде по-евтин, а гордостта от независимата свършена работа няма да ви изостави още няколко сезона.

Вижте още: Измийте прозорците без следи: елементарно е, в случай че знаете по какъв начин!

Изграждането на високи лехи открива нови благоприятни условия за развъждането на култури в градината. Такъв метод към организацията на засаждането ви разрешава да създадете интересен дизайн на градината си и дейно да отглеждате плодове и зеленчуци.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР