Пролетта е време за ново начало, когато студената и сива

...
Пролетта е време за ново начало, когато студената и сива
Коментари Харесай

„Посейте домат на балкона“: 5 забавни неща, които можем да правим в началото на пролетта

Пролетта е време за ново начало, когато студената и сива зима отстъпва място на по-топли и светли дни. Това е сезонът, в който можем да излезем от зимен сън и да се насладим на свежия въздух и слънчевите лъчи. И тъй като топлият уикенд продължава, ето пет действия, които можете да извършите, с цел да се възползвате оптимално от началото на сезона.

Градинарство



Пролетта е идеалното време да създадете своя лична градина. Можете да отглеждате лични плодове и зеленчуци или просто да засадите красиви цветя, които да разкрасят двора ви. Градинарството е превъзходен метод да излезете на открито, да се насладите на пресен въздух и да извършите малко извършения. Освен това това е превъзходен метод да се храните по-здравословно и да спестите пари от хранителни артикули.

Ако сте начинаещи в градинарството, започнете с дребна повдигната леха или контейнерна градина. Изберете растения, които са лесни за развъждане и поддръжка, като домати, чушки и билки. Когато натрупате повече опит, можете да разширите градината си и да опитате нови неща.

Без значение дали се намирате в центъра на София или в дребното китно селце Алдомировци, вие можете да се възползвате от времето, с цел да посеете малко живот към вас. Няма да бъдете първите хора, които имат дребна хипстърска градинка на балкона, с панорама към основен софийски бул.. Нито ще сте и последният човек с дворче, в което се поклащат няколко корена с домати, подготвени да се озоват в салатата ви в по-топлите месеци. Градинарството не е единствено метод на издръжка, само че и мотив да се поизцапаме малко в пръстта и да забравим за напрегнатото всекидневие.

Туризъм



Пролетта е отлично време да излезете и да опознаете природата. Пешеходният туризъм е занимателен и елементарен метод да се упражнявате и да се наслаждавате на хубостта навън. Има доста туристически пътеки и паркове, които можете да изследвате, без значение къде живеете.

Преди да тръгнете на поход, не забравяйте да ревизирате времето и изискванията на пътеката. Облечете се на пластове, носете здрави обувки и вземете със себе си задоволително вода и закуски. И не забравяйте фотоапарата си - в никакъв случай не знаете какви красиви гледки ще видите по време на похода.

А бонусът от цялото това нещо ще бъде изхабяването на насъбраните през зимата ресурси от калории. Не бива да забравяме, че след пролетта идва лятото, а днешната разходка може да се трансформира в утрешно наслаждение на плажа, показвайки че сме устояли на всички зимни изкушения към Коледните празници.

Пролетно разчистване



Пролетното разчистване е годишна традиция за доста хора. Това е време да разчистите дома си, да се отървете от нещата, които към този момент не са ви нужни, и да почистите надълбоко всяко кътче. Макар че пролетното разчистване може да бъде сложна задача, то е и превъзходен метод да освежите дома си и да започнете сезона с вярната крачка. А, да... и да изхвърлите някое и друго нещо, което влиза в категорията „ това може да потрябва “.

Започнете със основаването на военен проект за деяние. Направете лист на всички стаи и зони, които желаете да почистите, и по-късно го разделете на по-малки задания. Вргаовете дебнат отвред и в случай че се опитате да се изправите против всички едновременно е доста евентуално да загубите войната. Не се опитвайте да свършите всичко едновременно - справяйте се с по една стая или задача едновременно. И не забравяйте да включите цялото семейство - пролетното разчистване може да бъде чудесна опция да научите децата на отговорност и работа в екип.

Пикник



Пролетта е идеалното време да се насладите на пикник със фамилията и приятелите си. Опаковайте кошница със сандвичи, плодове и други закуски и се отправете към близкия парк или естествен резерват. Разпънете одеяло, отпуснете се и се насладете на красивото време и пейзажа. Ако сте послушали съвета ни от точка 2, то умерено може да комбинирате двете действия.

Пикникът може да бъде занимателен и на ниска цена метод за превозване на време с обичаните хора. Вземете със себе си игри навън като фризби или футболна топа, или просто се насладете на първите допли дни с усмивка на разположение и взор, зареан в облаците.

Доброволчество



Пролетта е отлично време да дадете своя принос към общността. Има доста благоприятни условия за доброволческа активност, без значение дали става въпрос за разчистване на локален парк, сервиране на храна в кухня за небогати или присъединяване в благотворителна разходка или тичане.

Доброволчеството е превъзходен метод да се запознаете с нови хора, да придобиете нови умения и да измененията света към по-добро. Освен това то е потребно за психологичното ви здраве - изследвания демонстрират, че доброволчеството може да помогне за понижаване на напрежението и възстановяване на цялостното богатство.

В умозаключение пролетта е прелестен сезон, изпълнен с нови инициативи и благоприятни условия. Независимо дали обичате да градинарствате, да се разхождате, да почиствате напролет, да си вършиме пикник или да работите като доброволец, всеки може да се наслаждения на нещо. Така че действайте, излезте на открито и се възползвайте оптимално от този прелестен сезон!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР