Пролетта е преходният сезон между зимата и лятото. Тя е

...
Пролетта е преходният сезон между зимата и лятото. Тя е
Коментари Харесай

Съвети за добро здраве през пролетта

Пролетта е преходният сезон сред зимата и лятото. Тя е интервал на възобновление и обновяване. Настъпването на астрономическата пролет варира съгласно географското разположение и климата на всяко място. Варират и обичаите по посрещането ѝ. Освен това, измененията през този сезон въздействат на цялостното ни здравословно положение, тъй като се трансформират и ежедневните ни занимания.

Препоръчваме ви няколко съвета за положително здраве напролет:

Ставайте рано и се наслаждавайте на хубостта на природата

 Можете да вършиме упражненията си рано заран, което ще ви подейства доста освежаващо и подмладяващо. Топлото време на открито ще ви позволите да упражнявате и отвън къщи. Заместете упражненията у дома или във фитнеса с дълги разходки или тичане на открито. Това е сигурен метод да избягате от скуката. Освен че ще поддържате фигурата си, това ще ви разреши да се насладите и на свежата пролетна растителност.

Някои хора страдат от разнообразни здравословни проблеми напролет

Периодичността на тези проблеми не остава една и съща през годините. В взаимозависимост от случая могат да се вземат превантивни ограничения, които да пресекат казуса първоначално. Това ще ви защищити от по-сериозни последици по-късно.

Преглеждайте се сами

Здравословните проблеми могат да имат разнообразни проявления. Ако изпитате мощно неспокойствие, неочакван яд или гняв без причина, това може да бъде признак за проблеми в общото действие на органите. Освен това, има и ясно забележими физически признаци като астма , запек , високо кръвно налягане , бодърствуване , мигрена , проблеми в очите и доста други.

• Избягвайте трудносмилаемите храни

Някои артикули имат доста неприятен резултат върху храносмилателната система. Ограничавайте или напълно спрете мазните, пържените и висококалоричните храни, както и всевъзможни сосове и кремове. Вместо това може да се насладите на зелените салати, цитрусовите плодове, киселите ябълки, гъбите и други богати на витамини и потребни субстанции артикули, които усъвършенстват действието на храносмилателната система и здравето.

Следвайте тези елементарни здравни препоръки и ще бъдете щастливи и цялостни с сила през целия сезон.

Инфо: www.actualno.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР