Пролетта е към края си, а на прага на лятото

...
Пролетта е към края си, а на прага на лятото
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за май 2021 г.

Пролетта е към края си, а на прага на лятото всички към този момент мечтаем за горещо слънце, плаж и същинска отмора – надалеч от градския звук и служебните задължения, надалеч от шефове и колеги…

И май тъкмо това е обезпеченото време за цялостен релакс с обичана книга.

Ако към момента не сте подготвени със листата, който си коства да прочетете, през днешния ден ви даваме няколко приятни хрумвания от издателство „ Сиела “. Тук са 10-те най-продавани книги от каталога на издателството за май 2021 година


10. „ Еми и Крадецът на сенки ”
Марин Трошанов

Там, на границата сред безброй светове и ужасяващата чернота на Нищото, живее Еми – дъщерята на Радост и Тъга, чиито коси греят във всички багри.

Тук, в един софийски квартал, край гористия парк, реката и старите гробища, живее Виктор, който желае да избяга от всичко към себе си.

През един летен ден Еми и Виктор се впускат в ненадейно и смело премеждие из непознати и страшни места, с цел да надвият Меркулион – вечен вълшебник и екстравагантен актьор, който краде сенки и поробва души.

Предстои им красиво и чудновато странствуване към фантазиите и недостижимите кътчета на фантазията, към намирането на скрития кураж и първата обич. Предстои премеждие, което ще ви омагьоса.

9. „ Смъртоносна академия ”
Наоми Новик

 10-те най-продавани книги на издателство

Ел, или Галадриел, както е имала неблагоразумието да я кръсти майка й, е решена да приключи и да не си губи времето с разсейващи неща като другари. Тъмната мощ, която крие в себе си, би й разрешила да покорява империи, да срутва градове и да унищожи всяко нещастно зловредно, застанало на пътя ѝ.

Само че има един дребен проблем. Освен враговете Ел може несъзнателно да изпепели и останалите възпитаници и може би цялата Академия.

Но без суматоха. Ел би трябвало единствено да си заучава заклинанията, да си пази гърба и да се пробва да не се забърка в някоя пакост. С малко повече шанс може даже да успее да се дипломира цяла.

8. „ Елегантността на таралежа ”
Мюриел Барбери

„ Елегантността на таралежа “, една от най-обичаните книги на нашето време, е елегантен роман за любовта с толкоз разнообразни лица. Любовта към литературата, към изкуството, към хората, които никой не вижда. С фина подигравка и откровеност Барбери смъква маските на актуалния свят и го демонстрира подобен, какъвто е – от време на време нечовечен, само че постоянно даващ късмет за избавление.

„ Казвам се Рьоне. На петдесет и четири години съм. От двайсет и седем години съм портиерка в къщата на ул. „ Грьонел “ №7, хубав богаташки дом с вътрешен двор и градинар, разграничен на осем свръхлуксозни жилището, всеки от тях населяван и с великански размери. Вдовица съм, дребна, грозна, пълничка… “

Всички чакат тъкмо по този начин да наподобява една портиерка в Париж, нали? Но в „ Елегантността на таралежа ” Мюриел Барбери демонстрира какъв брой доста има зад тази неугледна фасада. В тихия и спокоен живот на Рьоне ще нахлуе едно мъдро хлапе, което счита, че няма смисъл да продължава да живее, и един обаятелен японец, който ще пренебрегне бодлите и ще види хубостта под тях.


7. „ Опашката ”
Захари Карабашлиев

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за февруари 2021 година

Няколко години след Втората пандемия светът, какъвто го познаваме, към този момент не е същият – дълбока икономическа промяна, неодобрение, всеобщи вълнения – сериозната точка от дълго време е достигната.

В това време на ужас и безпорядък любовта сред Невена и Павел е непоклатима и когато той ѝ предлага да свържат живота си вечно, наподобява, че най-хубавите им дни предстоят. Същата нощ обаче открива, че на годеницата му, необяснимо по какъв начин, ѝ е пораснала опашка. Истинска опашка. 

И до момента в който Невена не вижда това като особеност или проблем, Павел е разтресен радикално.

Нещата се усложняват още, когато той получава ненадейно предложение – да завоюва идващите президентски избори. 

Изкушен да одобри задачата, която му се предлага, и да поведе страната към един нов ред, Павел се изправя пред съдбовни решения и техните безвъзвратни последици. 

6. „ 1984 ”
Джордж Оруел

 10-те най-продавани книги на издателство

„ 1984 ” е несъмнено най-важният разказ, писан през XX век, чиято стойност единствено нараства с всеки ден след публикуването му през 1949 г.

Антиутопичният свят, който Оруел рисува, е естествено продължение на концепциите от алегоричната приказка „ Фермата на животните ”, ориентирани към откриване на заплахата от тоталитарното ръководство.

В този свят абсолютният управник Големия брат и неговите подчинени наблюдават непрекъснато всички, Партията е постоянно права и постанова волята си със свирепа свирепост.

Миналото непрекъснато се пренаписва, а бъдещето е оковано в безкрайна война, бедност и тъпчене на човешкото достолепие.

Последната вяра за хората са свободата на мисълта и възприятията – и тъкмо тя е идната цел на властта, с цел да предотврати всяка опция за протест.

5. „ Маргаритка: Заспиваме със Сънчо ”
Илия Деведжиев и Веселка Велинова

 10-те най-продавани книги на издателство

„ Хайде да си лягаш “ от време на време е един от най-трудните моменти от деня на един хлапак и неговото семейство. За нас, родителите, обяснението за какво би трябвало да се заспива тъкмо в този момент и за какво е толкоз значим сънят постоянно е в действителност комплицирано и се оказва изрично предизвикателство. 

В „ Маргаритка: Заспиваме със Сънчо “ описваме една вълшебна история за съня и срещаме нашите най-малки другари с приказния воин Сънчо – пазителя на детските сънища. Като множеството дребни деца, и Биби, и Мими не всеки път желаят да си лягат, когато е пристигнало време да заспиват. През познати обстановки, радостни истории и вълшебни герои те схващат за какво сънят е в действителност значим.

Тази брошура е шестата от нова детска поредност, в която децата научават за потребните привички в занимателни и вълшебни завършения, дружно с Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето. Ние от „ Маргаритка “ откровено имаме вяра, че с истории като тази децата по-лесно схващат смисъла на съответни обстановки и оказваме помощ на всеки родител да трансформира приемането им във вълнуващо за дребния човек прекарване.​

4. „ Чифт ”
Мартин Светославов-Мъци

В разгара на нетипично горещо британско лято двама студенти по криминалистика имат рядката опция да следят от близко следствието на убийството на изтъкнат благородник.

Със смесени усеща Джак и Хари поемат към затънтено графство, с цел да станат част от екипа на основен контрольор Мейсън. Скоро обаче стартират да се случват необясними неща, а държанието на основния проверяващ е повече от необичайно.

Защо са там Джак и Хари? Дали в действителност е имало ликвидиране? Дали в действителност би трябвало да бъде разкрита самоличността на килъра, или има нещо друго, даже по-важно.

Джак и Хари бързо откриват, че нищо не е такова, каквото е изглеждало първоначално. И че няма на който другиго да се доверят, с изключение на един на различен. Защото те са освен това от екип. Те са ЧИФТ.


3. „ Грешката ”
Ел Кенеди

 10-те най-продавани книги на издателство

Той е състезател освен на леда…

Джон Лоугън може да има всяко момиче, което пожелае. За хокейната звезда животът е неспирна поредност от празненства и забивки, само че зад блестящата фасада той крие обезсърчение от живота, който го чака, откакто се дипломира. Да смъкна симпатичната Грейс Айвър е прелестно многообразие – най-малко досега, в който прави глупава неточност. И към този момент е подготвен на всичко, с цел да ѝдокаже, че заслужава втори късмет.

… само че в този момент би трябвало да вдигне нивото…

През първата си година в „ Брайър “ Грейс е останала незабелязана, тъкмо както желае. Свалката с Лоугън е това, за което всяко момиче към нея мечтае, само че тя желае много повече, с цел да премине на идващото равнище. И няма никакво желание да се задоволи да бъде просто следващата забивка.

2. „ Светът на Ванката – Ваканцията ”
Димитър Кирязов и Силвия Йорданова

Това е първата книга на Димитър Кирязов и Силвия Йорданова от най-забавният български канал за скечове в YouTube – „ Светът на Ванката “! Очаква ви среща с Ванката, бай Иван, Спаска, Каралайн и доста други от обичаните ви герои.

Човек и добре да живее, би трябвало да заведе фамилията си на отмора. Особено в случай че е сгафил пред жена си и тя го заплаши, че ще предложения на посетители майка си. Така и бай Иван е заставен да се раздели с проектите си за ленив ден пред тв приемника, да купи бус и да поеме към незнайното дружно със Спаска, Симона и Георги.

Няма проект, няма посока, единствено заричане за незабравима почивка, в която всичко може да се обърка. Защото това не е скучният, сив и предвидим свят, с който сте привикнали и в който има ясни и разумни правила. Това е „ Светът на Ванката “!

1. „ Този ден ”
Бланка Липинска

 10-те най-продавани книги на издателство

Спиращо дъха, завладяващо и трагично – продължението на международния бестселър „ 365 дни “ е тук. Любовта на Лаура и Масимо гори като огън!

Животът на Лаура наподобява на приказка: блестяща сватба; брачен партньор, който извършва всяко нежно желание; величествена вила на брега на морето и разкош, какъвто не е познавала до момента. Всичко щеше да бъде идеално, в случай че мъжът до нея не беше дон Масимо Торичели – глава на могъща мафиотска фамилия.

Да си омъжена за един от най-опасните мъже в Сицилия си има своите последици и младата жена скоро ще разбере това. Защото Масимо има доста врагове, които няма да се спрат пред нищо, с цел да го наранят. И единствено една уязвимост – Лаура.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР