Пролетта е един от най-обичаните сезони за дамите по целия

...
Пролетта е един от най-обичаните сезони за дамите по целия
Коментари Харесай

Дами, пригответе роклите, чадърите и слънчевите очила! Април ни носи много слънце, но и дъжд

Пролетта е един от най-обичаните сезони за дамите по целия свят. Дните стават по-топли, слънцето грее по-дълго, природата разцъфва, а с нея и дамите са склонни да смъкват дебелите зимни якета и да посегнат към красивите рокли, които цяла зима чакат да бъдат облечени. През април ще ни се отдаде такава опция, само че ще има от всичко по малко – слънце и дъжд.

Очаква се междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 10 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - сред 8 и 14 градуса, а за планините - от минус 5 до 3 градуса.

Най-ниските температури през месеца ще са най-вече сред минус 3 и 2 градуса, а най-високите - сред 25 и 30 градуса. Това заяви за Българска телеграфна агенция Анастасия Кирилова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Месечната сума на преваляванията приблизително за страната ще бъде към нормата, която за равнините е сред 30 и 75 литра на квадратен метър, в планинските региони - сред 60 и 100 литра на квадратен метър.

В началото на месеца времето ще бъде относително топло, само че още на 1 против 2 април през страната ще премине леден фронт, от запад на изток на доста места ще има превалявания, а температурите ще се намалят и ще са близки до нормите. И през идващите дни от първото десетдневие облачността ще е по-често забележителна, остава и нараснала вероятността за превалявания от дъжд.

Около 4-5 април температурите ще се намалят още и тогава е допустимо тук-там във високите полета и ниските планински региони дъждът да се примесва със сняг. Към края на десетдневието температурите релативно ще се покачат, само че ще останат близки или по-ниски от климатичните правила.

През първите дни от второто десетдневие на април се резервира наклонността за най-вече облачно време с чести валежи и с температури към нормалните. Към средата на десетдневието вероятността за превалявания краткотрайно ще намалее, температурите ще се покачат и към този момент ще са над нормалните за средата на април. Впоследствие, през втората половина от интервала, още веднъж се чака температурите релативно да се намалят, само че да са близки или по-високи от климатичните правила и да има превалявания на повече места в страната.

Изгледите за третото десетдневие са температурите да са относително високи. Относително по-голяма възможност за превалявания на повече места в страната има през първите дни от интервала и в края на месеца.

Характерните особености на април

Април е характерен пролетен месец. Температурите се покачват доста. Броят на слънчевите дни се усилва. Понякога при студени нахлувания от север вали сняг, а минималните температури се намаляват под 0 градуса. Опасност от слани съществува през целия месец. При интензивни стопляния се доближават летни температури - до 30-34 градуса. През втората половина на месеца зачестяват гръмотевичните стихии.

В края на април продължителността на деня към този момент ще е 14 часа

Според астрономическата информация при започване на април слънцето изгрява в 7:10 ч. и залязва в 19:51 ч. Продължителността на деня е 12 часа и 40 минути.

В края на месеца слънцето изгрява в 6:24 ч. и залязва в 20:24 ч. Продължителността на деня е тъкмо 14 часа.

Фазите на луната през месеца са: на 6 април е пълнолуние, на 13 - последна четвърт, на 20 април е новолуние, а на 28 април е първа четвърт.

Източник: Димитрина Ветова/БТА
Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР