Пролетта дойде и наближават великденските празници. С това идва и

...
Пролетта дойде и наближават великденските празници. С това идва и
Коментари Харесай

Ще бъде ли по-скъпа великденската трапеза тази година?

Пролетта пристигна и наближават великденските празници. С това идва и въпросът какви ще са цените на питателните артикули за празничната софра.

Пазарът е пренаситен и по време на празниците няма да има изменение на цените на продуктите, сподели ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов.

" Винаги преди Великден има една " пушилка " – хора, които желаят " да стимулират " пазара и да разтревожат хората. Да приказват страшни неща. Резултатът предходната година беше, че доста хора не си продадоха агнешкото ", изясни пред bTV той.

Цените на плодовете и зеленчуците

" Имаме добра стабилизация при цените – имаме направления нагоре, направления надолу, само че те са в границите на под 1%. Това е нищожно въздействие върху трендовете, а те са стабилизиране “, сподели още Иванов.

По отношение на плодовете и зеленчуците той уточни, че се чака всеобщо предложение на краставици. Там ще се следят много по-ниски цени.

" Заложени са доста огромни количества. Ще има моменти и на свръхпредлагане “, добави той.

По думите му климатът също играе голямо значение и плодовете се въздействат доста от него. Даде за образец 2022 година, която е била извънредно неприятна във връзка с климатичните особености. Съответно потребявахме по-скъпи плодове.

" Ако тази година забележим един прекрасен климат, както върви до момента, може да забележим и пикови рухвания на цените през летния интервал. Това е добра вест за потребителите, само че не и за производителите “, разяснява Иванов.

Цените на яйцата в Европейски Съюз

" Ние сме в златната среда и ядем едни от най-хубавите яйца. Българското произвеждане е на много високо равнище. У нас се създават много висококачествени яйца и сходен жанр качество в страните, изключително в Западна и Северна Европа, се разграничават много съществено като ценово ниво по отношение на нашите цени “, изясни Владимир Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР