Пролетта дойде и ако още не е донесла слънце и

...
Пролетта дойде и ако още не е донесла слънце и
Коментари Харесай

Музиката като поклон пред музите

Пролетта пристигна и в случай че още не е донесла слънце и положително въодушевление, то музиката може да промени това. За феновете на класиката, които още не могат да почустват магията на новия сезон, е предопределен идният концерт от поредицата " Мотив " - CATALYST.

Организаторите на събитието от " Модо България " (те стоят и зад сполучливия план за класическа музика за деца " Концерти на възглавници " ) дават обещание същински празник на пролетта с музиката на Франц Шуберт, Габриел Форе, Сергей Прокофиев и Панчо Владигеров. Тя ще звучи в осъществяване на цигуларката Грета Мутлу и пианистката Венета Нейнска.

Всяко музикално събитие от поредицата " Мотив " има своя тематика, а този път концертът е отдаден на музите
" Самотният човек на изкуството, този разкрасен мит, има прекомерно малко допирни точки с действителността ", показват музикантите и се впускат да изследват вдъхновението на композиторите в персоналните и креативните им връзки с околните, обичаните, изпълнителите, публиката.

Цигуларката Грета Мутлу е възпитаничка на влиятелния Кливландски институт по музика и учебното заведение " Глен Гулд " в Торонто. Венета Нейнска пък е възпитаник на международно известния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет, след което приключва Училището за музика и спектакъл " Гилдхол " в Лондон.

Концертът е на 24 март от 19.30 ч. В сходство с новата идея на поредицата - за директно другарство с публиката, публиката ще се наслаждения на осъществяванията не в концертна зала, а пред камината в къщата на известната актриса Адриана Будевска на ул " Миджур " 12 в София. Местата в залата ще бъдат не повече от 50, а уредниците ще добавят специфичната атмосфера на вечерта с комплимент за всеки присъстващ.

Билети могат да се купят на касите на Eventim в страната, онлайн или преди събитието в " Къщата на София ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Концерти "Мотив " (26)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР