Пролетното настъпление на въоръжените сили на Украйна е необходимо преди

...
Пролетното настъпление на въоръжените сили на Украйна е необходимо преди
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Последният и решителен бой?

Пролетното нахлуване на въоръжените сили на Украйна е належащо на първо място на „ хетмана на цяла Украйна “ Джо Байдън. Ако успее, той има по-голям късмет да бъде избран отново за втори президентски мандат. А славяните са просто като " консуматив " - във Вашингтон по принцип не се интересуват от тях. Зеленски прочее, също.

По сходен метод на Артьомовск или Бахмут, както го назовават в Киев, президентът на Украйна дефинира ориста на Мариупол, изключително без да се замисли за ориста на няколко хиляди негови жители, които в този момент са на ръба на гибелта там. Кабинетът на Зеленски заяви през вчерашния ден, че въоръжените сили на Украйна ще продължат да се бият в града, без да имат намерение да отстъпват на съветските войски.

Киев също не възнамерява да се грижи за своите бойци. Какво може да повлияе на такова решение, в случай че преди няколко седмици главнокомандващият Валерий Залужни, както оповестяват немските медии, прикани президента да намерения за оттегляне?

За тези, които следят развиването на обстановката в Артьомовск, в този момент поражда въпросът: за какво въоръжените сили на Украйна се бият толкоз яростно в град, чиято орис към този момент е решена?

Градът е заобиколен от „ подкова “, всички входове и изходи са под артилерийски обстрел, а „ подковата “ стартира от ден на ден да наподобява на чувал. Защо? Един от отговорите беше, съгласно нашия източник в Киев, в мненията на командващия сухопътните сили на Въоръжените сили на Украйна Сърски на съвещание на Радата.

Съдейки по думите му, задачата на украинските командири е освен да завоюват време за подготовка на аварийна формация за нахлуване, само че и да задържат там допустимо най-дълго силите на ЧВК " Вагнер ", като им нанесат оптимални загуби и създадат всичко за попречване на отстъплението им за попълване преди началото на общото нахлуване на Въоръжените сили на Украйна.

„ Вагнеровците “ са прекомерно сериозна тежест на везните на бъдещите борби и Сирски счита за извънредно значимо „ оркестрантите “ да не се трансфорат в запас в дълготрайните проекти на съветските генерали.

Най-вероятно точно за това командването на въоръжените сили на Украйна реши да блокира " вагнеровците " в Артьомовск, което създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин означи в телеграм канала на своята пресслужба:

" Въоръжените Силите на Украйна сътвориха редица групи: една в Славянск - 67-ма бригада, втора в Северск - 81-ва и 66-а бригада, една формация в Часов Яр и друга в Константиновка. Въоръжените сили на Украйна ще се бият за Артьомовск до дъно, това е явно и ние също би трябвало да си свършим работата до дъно ".

Междувременно украинската войска, отбраняваща този плацдарм, понася големи загуби. Най-вероятно точно с това е обвързвано настоятелното предложение на главнокомандващия Валерий Залужни да изтегли войските от Бахмут, с цел да избави живота на своите бойци.

Така от 27 февруари до 3 март подразделенията на четири огромни формирования на въоръжените сили на Украйна в региона на Артемовск (Бахмут) - 61-ва пехотна бригада, 8-ми действен полк, 57-ма мотопехотна бригада и 125-а бригада за териториална защита - загубиnd към 600 души убити и ранени.

Според някои отчети по-голямата част от безвъзвратните загуби са регистрирани в подразделенията на 61-ва пехотна и 57-ма мотопехотна бригади, които са защитавали северните покрайнини на Артьомовск в региона на Григоровка, Калиновка и Орехово-Василевка.

По предварителна информация, в първите дни на март, при опит за оттегляне от заетите преди този момент позиции, подразделенията на тези формирования не са съумели да поправят и координират огъня на гаубиците на 43-та артилерийска бригада в Часовой Яр. Поради което на няколко пъти попадат под кръстосаните залпове както на личната, по този начин и на съветската артилерия.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР