Пролетното издание на форума Световно образование т.г. ще се проведе

...
Пролетното издание на форума Световно образование т.г. ще се проведе
Коментари Харесай

Световно образование в Пловдив на 26 март

Пролетното издание на форума Световно обучение т.г. ще се организира в Пловдив на 2 6. март в   DoubleTree by Hilton Plovdiv от 10.00 до 17.00 ч. Входът е свободен, предлага се предварителна регистрация.

Със личен щанд в Пловдив ще участва американският университет Northwest Missouri State University. Създаден преди близо 120 година университетът предлага богата палитра от бакалавърски, магистърски и интернационалните стратегии в няколко области на образование. Стипендиите за следване в Съединени американски щати стартират от $1000 и могат да доближат до $30 000.

На ревюто в Пловдив ще участват още обичайните участници от Швейцария, предлагащи образование в региона на туризма и хотелиерството:  César Ritz Colleges (Swiss Education Group), Culinary Arts Academy Switzerland (Swiss Education Group),  Hotel Institute Montreux (Swiss Education group),  SHMS – Swiss Hotel Management School (Swiss Education Group).

На специфичен щанд на комерсиалното посланичество на посолството на Австрия у нас ще бъдат показани редица австрийски университети. Посетителите в Пловдив ще имат опция да се срещнат в детайли с изискванията за следване в  Carinthia University of Applied Sciences (предлага 40 образователни стратегии на немски и британски език в региона на инженерните науки, архитектура, информатика, здравно обучение и обществени науки),  Universität Klagenfurt (инженерни, механически, стопански и филантропични науки),  CAMPUS 02 Fachhochschule der Wirtschaft (университет за приложни науки), MCI Management Center Innsbruck – The Entrepreneurial School (сред най-успешните университети по приложни науки в немскоговорящите страни и Европа).

Посетителите на ревюто могат осъществят персонални срещи против регистрация и с представители на две от най-престижните пансионни междинни учебни заведения във Англия –  Bromsgrove School и Queen Ethelburga’s College.

По време на пролетното ревю „ Световно обучение “ ще има специализиранa зонa за обучение в Нидерландия, където посетителите ще имат опцията да научат най-важното за особеностите на образованието в университетските и практическите университети в страната. Таксата за следване в Нидерландия за 2023 година е 2314 евро на година, като и за тази година остава политиката първокурсниците в бакалавърски стратегии да заплащат на половина – 1157 евро годишно. Максималната финансова помощ, която може да получава един студент, в случай че дава отговор на изискванията е 430 евро месечно.

Нидерландия продължава да бъде №1 в интереса на българските кандидат-студенти (59%). Тя притегля претенденти със своите 5 университета в топ 100 в света със специалностите стопанска система и интернационален бизнес; с компютърни науки и инженерство в техническите университети в Айндховен и Делфт, както и многообразието от специалности в региона софтуерно инженерство, което може да се комбинира с бизнес, с изкуствен интелект, с киберсигурност и с гейм дизайн. Политика и интернационалните връзки е също измежду търсените области на образование, в които обичайно мощни са университети като Маастрихт, Лайден, Хага, Грьонинген.

На второ място по интерес е Германия (46%). Най-търсените университети там са Техническият университет в Мюнхен (TU Munchen), Университетът по приложни науки в Райн-Ваал (Rhein-Waal University of Applied Sciences), Институтът по технологии в Карлсруе (Karlsruhe Institute of Technology), Университетът в Манхайм (Mannheim University), Мюнхенски университет Лудвиг-Максимилиан (Ludwig Maximilian University of Munich). Сътветно желаните специалности в  Германия са стопанска система и бизнес, информатика, електроника и електроинженeрство и медицина.

И тази година във форума ще вземе присъединяване DAAD – най-голямата немска организация за финансиране на интернационален продан на студенти и учени, която ще дава информация за образованието в стратегии на немски език, университети и ранглисти на образователни заведения, настаняване и други потребни и практични препоръки за университетския и културен живот в Германия.

На трето място след Нидерландия и Германия е Австрия (42%). Интересът на претендентите е ориентиран най-вече към университети в по-големите градове – Виена и Грац. Преобладаващите специалности са бизнес и стопанска система, ръководство на туризма и хотелиерство във Webster University, Икономическия университет и Университетът Модул във Виена, както и компютърни науки и инженерство в Техническия университет в Грац.

Системите за кандидатстване в два от най-популярните университета – Университетът във Виена и Икономическият университет във Виена, към този момент са отворени за актуалната кандидатстудентска акция. Очаква се от април да отворят системите и в други университети.

Англия още веднъж е на четвърто място, само че за първи път след Брекзит кандидатурите от България бележат растеж от 7%. Водещи измежду желанията на претендентите са университетите в Лондон, измежду които King’s College London, University College London (UCL), University of Westminster, University of Greenwich, Royal Holloway, University of London.

И тази година, след сполучливо преминати изявленията и проби, се чака от есента да започват своето образование бъдещи български студенти в Университета в Оксфорд.За идната академична образователна 2023-2024 година такса от 9250 паунда на година резервират University of Portsmouth, Brunel University, Coventry University, University of Sunderland. Специалностите биомедицина, архитектура, право, актьорско майсторство и кино и телевизионно изкуство са измежду стратегиите, които са неповторими за UK и с по-ограничен и характерен банкет в други страни в Европа. Англия продължава да е неоспорим любимец на континента и във връзка с качеството на висшето обучение по стопанска система, бизнес и финанси, инженерни науки, компютърни науки и софтуерно инженерство, медицина.

С дребна разлика след Англия на пето място се подрежда Италия (32%). Страната обаче е безспорен рекордьор по растеж на поръчките – 140 % или съвсем 2,5 пъти спрямо миналата година.

Причина са наличните такси в държавните университети, опциите за финансиране в някои от най-реномираните академии по изкуства и университети, както и предлаганите стратегии на британски език в някои от най-търсените области като стопанска система, компютърни науки, връзки и дизайн. Предпочитаните университети са Bocconi University, Università Cattolica del Sacro Cuore, както и академиите Istituto Europeo di Design, NABA и Istituto Marangoni. Крайните периоди за Италия са разнообразни, като множеството университети имат разнообразни кръгове на кандидатстване. Най-ранните стартират от септември и завършват до май.

Самостоятелни презентации по време на семинарната стратегия на форума са отдадени на образованието в Нидерландия, Италия, Германия и Австрия, Съединени американски щати и Канада.

В рамките на ревюто ще се дават и специфични отстъпки от 10 % за предварителен курс за IELTS, тест за избор на компетентност MyUniChoices, тест за избор на профили в учебно заведение – MyCareerChoices и MyAptitude и 15 % от курса за професионална ориентировка „ Кариерен навигатор “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР