Пролетно цвете с красиви цветове Ако сте от онези, които

...
Пролетно цвете с красиви цветове Ако сте от онези, които
Коментари Харесай

Пролетно цвете с красиви цветове. Амарилисът е любим на мнозина

Пролетно цвете с красиви цветове

Ако сте от тези, които непрекъснато търсят нови способи да украсят дома си, представяме ви прелестно пролетно цвете, което сигурно ще притегли вниманието ви.

Името на това цвете е амарилис.

Това луковично растение идва при нас от тропиците на Америка и се засажда от началото на ноември до февруари, цъфти през май и юни.

То има дълги листа и прави плътни стъбла, които носят поразителни буйни и огромни цветове с форма на тръба.

Цветовете на това атрактивно цвете могат да бъдат открити в лилаво, оранжево, алено, бяло, има и двуцветни сортове, а такова многообразие от багри го прави доста привлекателно.

Чрез кръстосване на сортовете, на нашия пазар могат да се намерят разнообразни разновидности съгласно размера и формата, било то мини или високи, двуцветни или едноцветни.

Амарилисът се засажда в саксия, а идеалното място за предпазване е балконът. Подходящи са сенчести или полусенчести места, най-малко по време на цъфтежа.
То ще пораства и на по-силно слънце без никакви проблеми. В покой амарилисът се предлага да бъде пренесен в хладна и по-тъмна стая, до момента в който се появят първите цветове.

Що се отнася до поливането, амарилисът има огромна потребност от вода, тъй че би трябвало да се полива по-често. През летните дни и при по-високи температури амарилисът се полива до няколко пъти дневно, по малко.

Някои от забавните обстоятелства за това цвете са, че луковицата може да издържи до 75 години, а на някои типове луковиците имат диаметър до шест сантиметра.

Вижте още: Трик в зеленчуковата градина за богата годишна продукция от домати

Погледнете по какъв начин наподобява това красиво цвете, може да решите да го извършите новото си обичано вкъщи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР