Пролетният салон на изкуствата започва днес във Варна. В програмата

...
Пролетният салон на изкуствата започва днес във Варна. В програмата
Коментари Харесай

Започва Пролетния салон на изкуствата във Варна

Пролетният салон на изкуствата стартира през днешния ден във Варна. В програмата са включени 10 събития, всяко от които с вход свободен. Предстоят голям брой срещи със актуалните български създатели Георги Бърдаров, Теодора Димова, Здравка Евтимова, Амелия Личева . В Пролетния салон на изкуствата ще звучат джаз, рок, електронна музика и симфонична класика.

Форумът ще се организира в интервала от 21 март до 22 април .

Началото ще бъде обещано с национална дискусионна среща на тематика „ Библиотеката – концепция и действителност “ , във връзка 140 години от основаването на Република България " Пенчо Славейков. Събитието ще се организира на 21 март, вторник , от 10,30 ч. в изложба „ Графит “.

На 25 март, събота , в Концертното студио на Радио Варна от 11 ч. ще бъде показан романа „ Absolvo te “ на белетриста Георги Бърдаров . Той е троент победител в надпреварата за оратори, презентатори и разказвачи „ Майстор на думите “, а през 2015 година завоюва телевизионното предаване „ Ръкописът “ на Българска национална телевизия. През 2021 година в Бърдаров получава Наградата за литература на Европейски Съюз за романа „ Absolvo te “.

В същия ден и на същото място, само че от 17,30 ч., ще стартира литературната среща „ По пътеката към положителното “ , отдадена на майчинството и писателския труд с три отдадени на литературата дами - Здравка Евтимова, Теодора Димова и проф. Амелия Личева.

На 4 април , вторник, в Градската художествена изложба от 18:00 ч. ще се организира джаз концерт на трио в състав: Михаил Иванов - контрабас, Росен Захариев - тромпет, и Христо Йоцов - барабани. Триото към този момент пожъна триумф през юли в София на фестивала Sofia Jazz Days. Концертът е част от плана на Михаил Иванов „ Noise Linguistix “.

На 7 април , петък, в Концертното студио на Радио Варна от 18:00 ч. ще звучи една българската рок група „ Innerglow “, само че този път техните композиции ще бъдат поднесени акустично.

На 9 април , неделя, от 18 ч. на същото място ще се организира музикалният „ пърформанс “Адажио “ на Мирослав Гочев. Той ще потопи публиката в магия посредством електронни импровизации върху разнообразни типичен пиеси.

На 11 април , вторник, от 18 ч. в Радио Варна ще бъде показан музикално-поетичният театър „ Бряг за завръщане “ с присъединяване на артиста Асен Масларски и поетесите Камелия Кондова и Елица Виденова.

На 19 април , сряда, в Градската художествена изложба от 18,00 ч. ще звучи Сергей Рахманинов . Посвещението има двоен мотив: 150 години от рождението на композитора и 80 години от кончината му. Събитието се осъществя по концепция на Стефан Бояджиев (пиано), който ще разчита на сцената на Радинела Василева (сопран), Кремена Христова (виолончело) и четиригласен вокален отбор.

На идващия ден Градската художествена изложба ще показа от 18,00 ч. изложбата на възпитаници от художествените паралелки в НУИ „ Добри Христов “.

За край на Пролетния салон, от 11,30 ч. на 22 април , събота, в Градската художествена изложба ще звучи камерният оркестър „ Анима “ и Хор „ Арс музика “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР