Пролетните ваканции за учениците може да бъдат две - от

...
Пролетните ваканции за учениците може да бъдат две - от
Коментари Харесай

Вълчев: Мислим за две пролетни ваканции за учениците - през април и май


Пролетните ваканции за учениците може да бъдат две - от 3 до 11 април и от 29 април до 9 май. Това разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев в Шумен, където публично откри нови STEM центрове за новаторско образование в две учебни заведения.

Предложението към момента не е дефинитивно утвърдено, само че се разисква, а съгласно министъра има и преимущества, като това, че ще има една по-кратка и една по-дълга почивка, също така се обгръщат и дните към Гергьовден.

" Обхващаме 5 и 7 май, които няма да бъдат пълноценни образователни дни в другия случай, в случай че останат разпокъсани ", разяснява просветният министър.

По думите му няма да има промени в просветителния материал, защото няма тематично закъснение за учениците от 12 клас, които ще завършат междинното си обучение тази година и им предстоят матури.

Преди ден Отрасловият към МОН предложи също да има две ваканции, само че с други дати - от 18 до 21 март, и от 29 април до 9 май. Идеята е да се облекчи натовареност на учениците при редуването на присъствено образование и образование в електронна среда.

Засега, по графика за тази образователна година пролетната почивка е планувана от 3 до 11 април за учениците от 1-ви до 11-и клас, единствено за 12-и клас е малко по-кратка - от 8 до 11 април.

Иначе в Шумен просветният министър откри два STEM центъра - в междинните учебни заведения " Йоан Екзарх " и " Трайко Симеонов ".

Вълчев е препоръчан за лидер на листата на ГЕРБ в Шумен за идните парламентарни избори, пък разгласи регионалният водач на партията и кмет на града Любомир Христов. По думите му в четвъртък вечерта изпълнителната комисия е утвърдила листата на ГЕРБ Шумен. Самият Вълчев не разяснява номинацията си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР