Пролетни дъждове до ГергьовденДнес сутринта ще бъде предимно слънчево, но

...
Пролетни дъждове до ГергьовденДнес сутринта ще бъде предимно слънчево, но
Коментари Харесай

Краткотрайни превалявания и повишение на температурите се очаква днес


Пролетни дъждове до Гергьовден

Днес сутринта ще бъде най-вече слънчево, само че още преди обяд ще стартира да се развива купеста, а над Западна и Централна България – купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд тук-там ще превали временен дъжд, допустимо е да прегърми.

Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са сред 17° и 22°, в София - към 19°.

В планините още преди обяд ще стартира да се развива купеста, над масивите в Западна и Централна България – купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд тук-там ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над към 2200 метра – от сняг, съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 5°.

В последния почивен ден от тази серия ситуацията ще е съвсем същата – сутринта ще е слънчева, а следобедът – още веднъж с нарастване на облачността в югозападната половина на страната, където ще превали кратковременно, с гръмотевици. И през двата дни температурите в топлата част на деня ще са сред 17 и 22-23 градуса.

Седмицата преди Гергьовден ще премине под знака на средиземноморски разстройства. Сутрините ще са с разкъсвания на облачността, следобедите – с местни превалявания и гръмотевична интензивност.

Във вторник ще бъде слънчево, а температурите едва ще се покачат. В сряда и четвъртък ще се заоблачи и на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони интензивни.

Дневните температури леко ще се намалят към средата на интервала, само че като цяло ще са без внезапни аномалии в пролетния диапазон – към и малко над 20 градуса.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР