Пролетна умора може да изпита всеки. Чувствали ли сте се

...
Пролетна умора може да изпита всеки. Чувствали ли сте се
Коментари Харесай

Защо сме уморени, изтощени и без енергия?

Пролетна отмалялост може да изпита всеки. Чувствали ли сте се изтощени и без сила през по-топлите дни? Не ви се прави нищо, даже не ви се занимава с домашен отговорности?

Метеорологичните условия мощно въздействат на настроението ни, тъй че хората, живеещи в тропиците и субтропиците, са доста по-щастливи. Въпреки че мнозина считат, че пролетната отмалялост не съществува, факт е, че по това време на годината доста хора се усещат изтощени, изключително при внезапни промени във времето, което е особено за нашата страна.

Пролетната отмалялост продължава от няколко дни до четири седмици и при всеки се демонстрира друго.

Това е положение на организма, което поражда при адаптиране към по-топлите, доста по-дълги дни, в дни с намалено атмосферно налягане.

През зимните месеци консумираме храни, които са по-калорични и по-трудно смилаеми, понижили сме приема на витамин С, който въздейства върху оползотворяването на кислорода в нашите кафези и тъкани. Тренираме малко, малко се движим и това ни прави летаргични.

През зимните месеци има огромен дефицит на витамин С. Той е един от главните виновници за умората, неналичието на сила и за косопада напролет.

В същото време през зимата ядем по-малко пресни плодове и зеленчуци, фокусирани сме върху месото.

Сънливи, „ замаяни “ и депресирани сме, не спим добре и всичко това са индикатори за пролетна отмалялост. Виновникът е серотонинът. При дефицит имам секреция на мелатонин, който ни прави сънливи.

Почивката не значи просто сън, в противен случай. Пролетната отмалялост се отстранява с физическа интензивност в естествени граници.

Вижте още: Лек за болките в ставите

Внезапните промени на времето се отразяват на тялото ни по този начин, че под въздействието на топлината тялото желае да се охлади. Младите излизат вечер и постоянно не спят задоволително и по тази причина от време на време колабират.

Хроничната отмалялост се появява когато и да е, освен напролет. Активната отмора е доста по-важна от пасивната, тъй че тялото да получава задоволително О2.

Разхождайте се, тренирайте, спете задоволително почивайте, пийте доста вода и консумирайте лека храна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР