Пролетна умора, колебания в температурите, недоспиване, безкрайни ангажименти - причините

...
Пролетна умора, колебания в температурите, недоспиване, безкрайни ангажименти - причините
Коментари Харесай

Храните, които ни зареждат с енергия

Пролетна отмалялост, съмнения в температурите, недоспиване, безкрайни задължения - аргументите да се усещаме изтощени са доста, само че време за отмора постоянно няма никакво. Затова е значимо да знаем по какъв начин бързо и елементарно да презаредим батериите. Ето и кои са храните, които ни зареждат с сила.
 Ултрапреработените храни и вредата им за здравето, която се съпоставя с тази от цигарите
Храните, които са нездравословни колкото цигарите

Как безусловно ни убиват

Непреработени храни

Колкото по-естествен и непреработен е един хранителен артикул, толкоз по-голяма стойност има той за организма. Да, в момента може да ни се яде апетитен бургер, само че той ще ни засити за малко.

Преработените храни са цялостни с консерванти, захар, сол и други нежелани добавки, които ще затруднят храносмилането и ще изцедят огромна част от силата ни. Вместо на тях, би трябвало да заложим на сезонни плодове и зеленчуци, които ще ни заредят с сила и потребни хранителни субстанции.

Протеини

Червените и шарени меса са източник на наситени мазнини. Белите меса като пилешкото, пуешкото и рибата пък ни зареждат с огромно количество протеин в композиция с доста по-малко мазнини. А рибите, богати и на омега-3 мастни киселини, ни дават спомагателни изгоди.
 Снимка 654358

Пълнозърнести храни и комплицирани въглехидрати

Точно както модифицираните храни, рафинираните въглехидрати като захарта ни дават подправено чувство за прилив на сила, който обаче продължава доста за малко, последван от внезапен спад. Затова е добре да залагаме на комплицираните въглехидрати, изключително на, тъй като тяхното разграждане е последователно. А пълнозърнестите храни имат и спомагателни изгоди поради огромното количество фибри в състава си.

Ядки и семена

Те са в действителност страховит избор за бързо насищане на глада и битка с умората. Пълни са с потребни хранителни субстанции и ни зареждат бързо с сила. За препоръчване са суровите и несолени ядки. Можем да заложим на бразилски орех, бадеми, кашу, лешници, пекан, орехи, слънчогледови и тиквени семки. Най-често посягаме към тях следобяд, когато ни налегне умората, а е още много рано за вечеря.

Семената от чия също заслужават особено внимание поради наличието на въглехидрати, потребни мазнини и фибри. Те са толкоз добър източник на сила, колкото и въглехидратните спортни питиета. И тази сила остава с нас за целия ден.
 Снимка 580816

Банани

Те са потвърден източник на сила, която се отделя дълготрайно време в организма. Дори потвърждава, че са по-добър вид за колоездачите от специфичните питиета за спортисти, които пият по време на съревнование. Този плод е богат на калий, витамини и фибри и има съвършеното съответствие на въглехидрати, които ни дават нови сили. 

Овесени ядки

Да, те не са просто закуска, а тази закуска, с която да стартираме деня си по най-хубавия метод. Те ни зареждат с фибри, които ни държат сити за дълго, а съдържат и малко протеин. Освен това управляват равнищата на кръвната захар и ни защищават от внезапни промени в нейните равнища, които се отразяват и на силата ни. Залагаме на най-обикновените овесени ядки, без никакви добавки. Можем да ги комбинираме с прясно или кисело мляко, малко ядки и лъжичка мед за наслада, поучават от Healthline.
 Протеини, здравословни мазнини и комплицирани въглехидрати - трите съществени съставки за най-здравословната закуска
Коя е най-здравословната закуска

Само с три съставки

Да, значимо е какво ядем, само че и по какъв начин го ядем. Винаги би трябвало да следваме правилото да хапваме постоянно, само че на дребни порции, с цел да не отива цялата ни сила в преправка на храната. Разбира се, че не става и без вода, тъй като тя е основна за всички процеси в организма, в това число и за производството на сила.  С чаша вода можем да сменяем всички други напитки, даже и кафето, и още веднъж ще се усещаме задоволително енергични.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР