Пролет в Париж, есен в Париж, лято в Париж -

...
Пролет в Париж, есен в Париж, лято в Париж -
Коментари Харесай

5 места, които да видим в Париж по Коледа

Пролет в Париж, есен в Париж, лято в Париж - на всяко от тези неща има отдадена ария и в действителност надали има неуместно време да бъдем във френската столица. Но моментът, когато тя става същинско въплъщение на прякора си - Град на светлините , е по време на коледните празници.

Коледа в Париж в действителност наподобява на приказка , тъй като целият град дава своя дан за празничната декорация. А тази година всичко е по-пищно от всеки път, тъй като е първата " свободна " Коледа след затварянето по време на пандемията.

Най-емблематичната коледна панорама от Париж несъмнено е бул. " Шан-з-Елизе " , чието съвсем двукилометрово трасе е обрамчено от дървета, окъпани в 1 милион коледни лампички. Те бяха запалени на 20 ноември и ще осветяват цялото разстояние от Триумфалната арка до площад " Конкорд " до 2 януари.

Площад " Вандом " е друга наложителна спирка за всеки фен на коледните светлини и Париж. Коледните елхи към колоната на Наполеон са разнообразни всяка година, а пред хотел " Риц " има построено и коледно градче.

Chanel, Dior, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent - всички тези фешън марки имат бутици по продължение на авеню " Монтан " , друга от известните улици на Париж. По Коледа всички те са украсени по друг метод, а дърветата пред тях са покрити с лампички. Допълнителен плюс на авеню " Монтан " е гледката към осветената Айфелова кула .

Една от най-дългоочакваните коледни украшения във френската столица е тази на известния повсеместен магазин Galeries Lafayette . Освен блестящите светлини извън, вътре в средата му всяка година се издига огромна елха, украсена съгласно определена тема.

За Коледа 2022 тя е Planète Sapin - планета, населявана от дървета. Гигантското дърво е украсено в зелено и синьо, а на разнообразни места в Galeries Lafayette са ситуирани 11 подиуми, които ни показват живота на Планетата на дърветата.

Последната ни спирка в тази къса виртуална разходка из коледен Париж е в Bercy Village . Макар и малко по-далече от центъра на града, Берси може изцяло да ни потопи в коледна атмосфера с десетките си заведения за хранене и магазинчета навън, както и светещите облаци и многочислени други празнични светлини, които ни карат да се усещаме като в селцето на Дядо Коледа.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР