Прокуртурата в Пловдив привлече като обвиняеми девет души - осем

...
Прокуртурата в Пловдив привлече като обвиняеми девет души - осем
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за разпространение на марихуана за 72 000 лв.

Прокуртурата в Пловдив притегли като обвинени девет души - осем мъже и една жена, на възраст сред 23 и 50 година, за разпространяване на марихуана с тегло към 12 кг на стойност близо 72 000 лв., оповестиха от обвиняването.
 Прокуратура
Двама от тях са направили действието в изискванията на рисков рецидив. Други двама, измежду които и дамата, са и с повдигнато обвиняване за закононарушение, осъществено на територията на Враца, представляващо развъждане на растения от рода на конопа - марихуана.

По делото е открито, че от януари до март 2023 година, на територията на Стамболийски, Сопот и Пловдив, единият от обвинените е разпространявал разнообразни типове и сортове марихуана на едро и на дребно.

С наркотичното вещество той се е снабдявал от други обвинени, които го отглеждали на територията на вилна зона в област Враца . След следствие на прокуратурата, полицията и ГДБОП е открито, че на 28 март се е очаквала следващата доставка от Враца.
 Прокуратура
По делото са осъществени процесуално-следствени дейности, измежду които и 22 претърсвания и изземвания в населявани и употребени от обвинените жилища и транспортни средства. Там са били открити разнообразни количества марихуана, както и малко количество амфетамин.

Прокуратурата е внесла искане в съда за непрекъснат арест по отношение на петима от групата. На останалите четирима е избрана „ гаранция “ в размер от 3000 лв. до 10 000 лв.. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР