Прокурорският син Васил Михайлов остава под домашен арест, реши съдът.

...
Прокурорският син Васил Михайлов остава под домашен арест, реши съдът.
Коментари Харесай

Контролът с електронна гривна: Сигурни ли са устройствата и могат ли да се премахнат?


Прокурорският наследник Васил Михайлов остава под домакински арест, реши съдът. Според магистратите няма безапелационни и безспорни доказателства да е напуснал адреса, както и няма експертиза на записите от камерите.

, че е излизал. Експерти разясняват по какъв начин работят проследяващите устройства.

Проф. Николай Радулов, който е някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи, изясни, че системата по този начин, че когато излезе от обсег, се подава звуков и светлинен сигнал.

„ Много постоянно се случва това, дори в Съединени американски щати неведнъж се е случвало дежурните да напущат мястото за известно време. Разбира се, има и доста случаи, когато гривните се скапват, само че мисля, че към този момент механически са толкоз добре, че е все по-трудно “, изясни Радулов.

Проф. Николай Проданов е някогашен зам.-министър на правораздаването и на проследяващите устройства.

„ Най-вероятно предмет на инспекцията е да се откри за какво не е реагирано на възможните спирания и на какво се дължат. Те са механически добре издържани гривните и се скапват мъчно. Те подвластни са от мобилния сигнал и когато той прекъсва, и устройството стопира “, изясни той.

Проданов добави и че има направен специфичен правилник при спиране.

„ Има взаимна директива сред Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и вътре е показано по какъв начин се работи следователно. Именно това допускам, че в действителност е предметът на инспекцията на Министерство на правораздаването “, сподели той.

Той посочи и значима детайлност за домашния арест и гривните.

„ Като че ли се остава с усещането, че всяка мярка за неотклонение „ домакински арест “ автоматизирано се съпровожда с електронно проследяващо устройство. Това не е по този начин. По-голямата част от домашните арести не престават да бъдат необезпечени с електронни проследяващи устройства заради простата причина, че към момента тези устройства са единствено 250 на брой. В съответния случай с Михайлов първичното разпореждане на съда е било за домакински арест без проследяваща гривна и в границите на тези няколко дни не се знае тъкмо. След това, когато към този момент по искане на съответния полицейски шеф е било сложено проследяващо устройство. Тук към този момент имаме справедлива основа и допускам, че Министерство на правораздаването прави тъкмо в този интервал от време инспекция за това по какъв начин е било употребявано съответното проследяващо устройство и какви би трябвало да са наказванията за чиновниците, които дават отговор за контрола и осъществяването на наказванията “, изясни още Проданов.

Той сподели и че самопризнания пред камерата не могат да послужат в съда.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР