Прокурорската проверка за неправомерен достъп до хеш кодовете на машините

...
Прокурорската проверка за неправомерен достъп до хеш кодовете на машините
Коментари Харесай

Проверката за хеш кодовете на машините за вота е прераснала в досъдебно производство

Прокурорската инспекция за непозволен достъп до хеш кодовете на машините за гласоподаване, потреблението, на които ЦИК забрани на първия тур на локалните избори, е прераснала в досъдебно произвеждане. Това споделиха в отговор на въпрос на " Хоризонт " от Прокуратурата. Все още няма обвинени, а по делото работи следовател от отдел " Киберпрестъпления ".

Ден преди деня за размисъл преди първия тур на локалния избор от несекретен отчет на ДАНС, с който ръководителят на Народното събрание срещна водачите на парламентарните групи, стана ясно, че зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е снимал с телефона си хеш кодовете на машините за гласоподаване... " с цел да си поиграе у дома ".

Забраненото машинното гласоподаване докара до митинги в деня за размисъл и тъжба до Върховния административен съд. Съдът върна машините за балотажа, а незабавно по-късно Прокуратурата стартира предварителна инспекция за нерегламентиран достъп до машините за гласоподаване - състав на компютърно закононарушение.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР