Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу военно-окръжния прокурор на София

...
Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу военно-окръжния прокурор на София
Коментари Харесай

Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу Адалберт Кръстев

Прокурорската гилдия образува дисциплинарно произвеждане против военно-окръжния прокурор на София Адалберт Кръстев.

То е по искане на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, който упорства за неговото уволняване.

В предлагането си Сарафов желае най-тежкото дисциплинарно наказване за Кръстев поради " многочислените му дисциплинарни нарушавания и систематичното несъблюдение на служебните му отговорности ".

Нарушенията бяха открити при сложна инспекция, осъществена от прокурори от Върховната и Военно-апелативната прокуратура.

Преди дни Борислав Сарафов изиска уволнението на административния началник на Софийската военно-окръжна прокуратура Адалберт Кръстев, напомня БНР.

Сарафов стимулира предлагането си до Висшия прокурорски съвет с резултати от сложна инспекция, осъществена от екип прокурори за интервала 1 януари 2022 - 30 юни 2023 година

Ревизията е открила нарушавания на правилото на инцидентния асортимент при разпределението на каузи, работа освен по досъдебни производства, само че и по преписки, деформиране на данните за натовареността на прокурорите, в това число на данните за междинната натовареност на всички окръжни прокуратури.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР