Прокурорската колегия на ВСС реши да остави без разглеждане искането

...
Прокурорската колегия на ВСС реши да остави без разглеждане искането
Коментари Харесай

ВСС остави без разглеждане искането на Гешев да напусне прокуратурата

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет реши да остави без разглеждане настояването на Иван Гешев да бъде освободен като редови прокурор. Това стана с гласовете на 8 кадровици.

Преди да вземат решение те организираха малко разискване.

Проекторешението е импортирано от Комисията по атестирането и състезанията. Огнян Дамянов уточни, че проекторешението гласи, че то касае искане на Гешев за постановяване на решение по отношение на подадена от него оставка.

Дамянов разяснява, че след освобождението на Гешев като основен прокурор, той не е назначаван като прокурор, и заради това няма по какъв начин да бъде освободен като магистрат от служба, която той не заема. Според него има три разновидността - прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет остави без разглеждане настояването на Гешев, прокурорската гилдия да преназначи Гешев на служба прокурор във ВКП с дата 16.06.2023г., а неговото искане да бъде прегледано по-късно, или прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да не преназначи Гешев във ВКП и да освободи на Гешев като прокурор без да се показва органа, от който да бъде освободен.

След гласуването кадровиците се стопираха на първия вид като то получи поддръжката на 8 кадровици.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР