Прокурорската колегия на ВСС отстрани за четири месеца следователя Свилен

...
Прокурорската колегия на ВСС отстрани за четири месеца следователя Свилен
Коментари Харесай

Мерки: Остраниха за четири месеца следователя, шофирал пил

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет в профил за четири месеца следователя Свилен Цеков. Той работи в Следствения отдел към Софийската градска прокуратура. Искането за неговото краткотрайно премахване беше направено преди половин месец от и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

Причината е, че Цеков е притеглен като обвинен по текст от Наказателния кодекс, който гласи: " Който ръководи моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, открито по надлежния ред, се санкционира с отнемане от независимост до една година. "

На 13 септември от 10 часа пък Прокурорската гилдия ще се занимае със Дилян Деянов, който работи в Окръжната прокуратура в Перник.

Причината Сарафов да желае неговото премахване е, че Деянов има обвиняване. То е, че е предал монети на някогашната жена на Петьо Петров - Пепи Еврото - Любена Павлова. Тези монети обаче не били нейни, а са противоречиви по проблема " Осемте джуджета ". За тях спорят татко и наследник Илия и Явор Златанови. Деянов е първият прокурор по случая, станал прочут като " Осемте джуджета ". Преди той работеше в закритата към този момент Специализирана прокуратура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР