Прокурорската колегия на ВСС е притеснена, че българското общество не

...
Прокурорската колегия на ВСС е притеснена, че българското общество не
Коментари Харесай

Прокурорите във ВСС притеснени, че и обществото се употребява с политически цели

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет е обезпокоена, че българското общество освен следи, само че се трансформира в мълчалив участник в опитите за непозволен напън и незаконосъобразно влияние в работата на обособени прокурори и прокуратурата.

Това съобщи представителят на прокурорската гилдия във Висшия правосъден съвет (ВСС) Калина Чапкънова в изказване пред публицисти, отдадено на продължаващата " отрицателна наклонност, засягаща независимостта на прокуратурата ".

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет била сезирана с позиция на прокуратурата във връзка случая с а наред с него в деловодството на Висш съдебен съвет постъпили мнение на следователите и прокурорите. Припомняме, че откакто през вчерашния ден следователите внесоха своя сигнал в представителството на Европейска комисия у нас, това направиха и през днешния ден, само че към този момент в колегията на Висш съдебен съвет.

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет показва угриженост и паника от отрицателната акция , невижданите и целенасочени и ескалиращи през последните дни събития Представилите на законодателната и изпълнителната власт сложили правосъдната власт във фокуса на публичното мнение посредством нарушаването на правилата господство на закона и разделяне не управляващите и накърняване независимостта на магистратите.
 Прокурорите по делото за Автомагистрала
Прокурорите по делото за Автомагистрала " Хемус " желаят самоотвод поради натиска от Министерство на вътрешните работи

Щели да се правят единствено и само в кабинета на наблюдаващия прокурор

Укрепването на независимостта на правосъдната власт е измежду главните цели на европейската мрежа на правосъдните препоръки, чийто член е и Висш съдебен съвет. От Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет почитат правото на персонално мнение , само че се опълчват на опитите на правосъдната власт да бъде използвана за политически цели, както и да бъде превърната в залог за разцвет, икономическо развиване и позитивен имидж на България в Европейски Съюз.

Разпространяваните тенденциозни нападки, манипулативни изказвания във връзка с конституционно организиран орган всяват ужас и подозрения в професионалната подготвеност и безпристрастност на магистратите, като основават неустановеност в магистратите. Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет окачестви като форма на непозволена интервенция изявления на политици, съдържащи оценки и внушения за погрешно действие на прокуратурата. От кадровия орган дефинираха всичко това като опити за компрометиране на легитимността и дестабилизиране на функционалностите на страната, като дискредитират страната ни като член на Европейски Съюз.
 Нанков: Всеки лев за Автомагистрала „ Хемус “ има гаранция - за какво не ги пожелаха за 8 месеца?
Нанков: Всеки лев за Автомагистрала „ Хемус “ има гаранция - за какво не ги пожелаха за 8 месеца?

От ГЕРБ не виждат и проблем с това, че са били отпускани пари за градеж

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет поддържа изразената позиция на управлението на прокуратурата по отношение на оказания напън на наблюдаващите прокурори по дело от висок публичен интерес. Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет поддържа с изключение на тримата наблюдаващи делото " Хемус " прокурори и всеки прокурор и следовател, който добросъвестно и непринудено ползва Конституцията и законите на България, извършва отговорностите си по съвест и вътрешно разбиране обективно и заслужено.

Висш съдебен съвет ще застане зад тила на всеки прокурор, който извършва своите задания съзнателно по отношение на закона и Конституцията на България.

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет е гаранция за отстояване на всички магистрати и това ще го създадат като показват положителното осъществяване и отреагират на всеки един случай, който се постанова да сторят това. Досега Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет не са били сезирани със сигнали, това е първият по рода си, на който обаче е дадена гласност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР