Прокурорската колегия на Висшия съвет изслуша десет прокурори от Софийската

...
Прокурорската колегия на Висшия съвет изслуша десет прокурори от Софийската
Коментари Харесай

Прокурор Вероника Димитрова: Нотариуса и Велимир Атанасов бяха на банкета на СРП


Прокурорската гилдия на Висшия съвет изслуша 10 прокурори от Софийската районна прокуратура (СРП) за наличието на Мартин Божанов – Нотариуса на коледен прием в Банско.

До момента стана ясно, че само прокурор Вероника Димитрова е видяла Нотариуса на коледното празненство на СРП в Банско, провело се през 2021 година.

Димитрова изясни, че в предходни години банкетът се е провел в София. На банкета в зимния курорт, по думите ѝ са участвали магистрати и администрация, чиновници на СРП, членове на фамилии.

" Имаше доста колежки, които бяха с децата си ", добави тя. Престоят им е бил два или три дни. Тържеството е било първата вечер в ресторанта на хотела.

" Банкетът беше в две зали, тесни като пространства. Аз бях във второто помещение. Цената беше закрепена. На рецепция съм си заплатила престоя там и вечерята ", сподели Димитрова.

Лицето Мартин Божанов изясни тя, че не познавала. Видяла го е на въпросния прием, както и Велимир Атанасов, по-късно не ги е виждала. Не е приела сериозно или притеснително наличието им.

" Не сме се запознавали с тях, никой не ми ги е представял. Няколко месеца по-късно разбрах кои са тези лица. От интервютата на Антикорупционния фонд разбрах кои са и по какъв начин се споделят. Не сме уведомявани за наличието на такива посетители. Пак споделям, че не сме се запознавали, не са ни представяни ", акцентира Димитрова.

Тя съобщи и че не знае от кого са били поканени. " До мен няма по какъв начин сходна информация да дойде. Как са се озовали, нямам визия. Факт е, че бяха там ", сподели още Димитрова.

Останалите девет прокурори от СРП също обявиха, че не са познавали Нотариуса, само че и не са ги виждали на коледното празненство. Разбрали са кой е той от медиите и следствията на Антикорупционния фонд.

Пред медиите прокурор Вероника Димитрова съобщи, че единствено може да каже, че Мартин Божанов – Нотариуса е участвал на банкета.

" Мога единствено да кажа, че сътрудниците, които бяха изслушани през днешния ден, множеството към оня миг са били младши прокурори. Чухте ги и вие, чух ги и аз. Не са познавали останалата част от СРП, участвала на банкета. Аз работя по-отдавна, познавам всички, тъй че съм могла да разпозная кои хора не са част от мероприятието ", изясни тя.

На въпроса били ли са в компанията на Невена Зартова, Димитрова не пожела да отговори.

" Чула съм, че се разяснява, че има двама души, които не са с доста добра известност. Поинтересувах се, попитах по какъв начин се споделят, видях информация в интернет и по този начин разбрах имената им, всички следствия, които се водят, журналистически изявленията ", описа още тя.

Димитрова акцентира, че няма никаква визия по какъв начин са се озовали на коледното празненство. " Не съм смела никога. Аз съм откровена. Казвам това, което съм видяла. Не мисля, че има какво да затаявам, да икономисвам, да укривам. Аз нямам проблем с това. Това се е случило ", сподели още тя.

" Били са на вечерята. В хотела не са били ", посочи тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР