Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет започна дисциплинарни производства срещу

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет започна дисциплинарни производства срещу
Коментари Харесай

Проверяват дисциплинарно трима прокурори, работили по "Осемте джуджета"

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет стартира дисциплинарни производства против трима прокурори, които са работили по следствието на Антикорупционния фонд " Осемте джуджета ".

Дисциплинарните производства стартират, откакто през ноември служебният министър на правораздаването Иван. От колегията му сложиха период да даде всички доказателства и документи, с които разполага по случая, с цел да поддържа настояването си.

Материалите са били изпратени и през днешния ден колегията образува три производства за прокурорите Димитър Петров от спецпрокуратурата, както и за Мария Николова и Нели Славова, които са от Софийската районна прокуратура, само че са командировани в профилираната.

Разследването беше оповестено предходната година и в него асансьорният производител Илия Златанов споделя по какъв начин в опит да реши в своя употребява разногласието за собствеността на заводите със сина си - Явор Златанов, Илия Златанов се обръща към някогашния началник на следствието Петьо Еврото.

Няколко дни по-късно Илия Златанов е задържан, от него са конфискувани монети и пари, които по този начин и не са му върнати. Златанов също е заставен да трансферира огромна част от бизнеса си на Петьо Петров и брачната половинка му Любена Петрова. В продължението на следствието, оповестено тази година, Явор Златанов удостоверява описа на татко си и споделя по какъв начин също е бил заплашван и в последна сметка заставен да трансферира бизнеса.

Само през есента по случая бяха викани за разпит, дъщерята на, както и някогашният Димитър Спасов. Междувременно ГДБОП стартира, а Министерство на вътрешните работи лиши лиценза й за охранителна активност.

Разследването стана мотив към този момент някогашният министър на правораздаването Иван против тримата прокурори.

Първият епизод от изявлението с Явор Златанов -, вторият -
Първи епизод от следствието -
Втори епизод -
Трети епизод -
Четвърти епизод -
Анализ на обстоятелствата по следствието -
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР