Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи Пламен Георгиев

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) освободи Пламен Георгиев
Коментари Харесай

Прокурорската колегия освободи Пламен Георгиев

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) освободи Пламен Георгиев от длъжността „ прокурор “ в Специализираната прокуратура.
Точката бе вкарана като изключителна в дневния ред на днешното съвещание на колегията, откакто Георгиев самичък подава своята оставка, само че не участва на разискването и гласуването ѝ. По време на разискванията стана ясно, че Комисията по атестирането и състезанията е проверила Георгиев за висящи преписки, каквито не са открити, и няма спънка той да бъде освободен.
Така пътят на някогашния ръководител на антикорупционната комисия към консулското място във Валенсия остава открит, откакто Министерството на външните работи заяви, че е получено утвърждението на испанските управляващи.
Решението Георгиев да отиде на дипломатическа работа бе взето от държавното управление на закрито съвещание на 9 август.
Пламен Георгиев подаде оставка като ръководител на Комисията за противопоставяния на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) в края на юли и още същия ден тя бе утвърдена от Народното събрание. Тогава той обоснова решението си за овакантяване на поста със абсурда, който се развихри към терасата на жилището му в София. Случаят бе тестван и от Национална агенция за приходите, а съгласно Георгиев инспекцията е посочила, че всичко към парцела му е чисто.
В началото на август прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание, с цел да го възвърне на работа като спецпрокурор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР