Кадри БТВЗдравето е на първо място за всеки един от

...
Кадри БТВЗдравето е на първо място за всеки един от
Коментари Харесай

Изборите влияят зле на здравето

Кадри БТВ

Здравето е преди всичко за всеки един от нас това е несъмнено. Кардиологът проф. Марчев изясни по какъв начин въздействат на хората изборите.

Стресът от изборите качва и физическите болести – по време на изборите се качват белодробните инфекции, стомашно-чревните инфекции, качва се травматизмът. Стресът от изборите качва кортизола и смъква тестостерона.

По думите на кардиолога проф. Марчев изборите оказват отрицателно въздействието върху кръвното налягане.
`); break case width
Имаме пациенти, които имат песмейкъри. Такива хора като се върнат от избори и като погледнеш какво е предписание сърцето им, се открива, че имат 16% аритмии в дните, в които са ходили да гласоподават по отношение на дните, в които не са ходили. Изборните комисии също са натоварени. Според данните в света кръвното на хората в изборните комисии горното е с 3-4 мм по-високо от нормалното, а долното – с 2-3 мм по-високо. На пръв взор това наподобяват дребни числа, само че в кардиологията дребни промени в артериалното налягане водят до огромни сърдечно-съдови проблеми. Участието в избори е тежко, сподели проф. Сотир Марчев.



Той обърна внимание и на жегите. По думите му всяка година умират към 13 милиона души от екстремалните температури.

Войните са нещо извънредно, само че рисковите температури убиват повече хора от войните. Най-смъртоносни са първите горещини, те са най-лоши. Като минат няколко седмици, тялото се аклиматизира и хормоните го настройват към температурата. Аналогично е през зимата – първите студове убиват повече хора, в сравнение с последващите студове. Сега първите горещини убиват повече хора, в сравнение с последващите горещини, добави проф. Сотир Марчев.

Кардиологът даде препоръки по какъв начин да се предпазим от жегите.

Хората да си намерят лятната шапка, да си извадят летните облекла. Шапката е доста значимо нещо, главата ни е доста кръвонапълнена и харчи 20% от кислорода в тялото. Лесно настиваме от главата, елементарно получаваме и безоблачен удар от главата. Препоръчваме повече вода, изключително в този момент в горещините, Човек би трябвало да пие толкоз вода, че да не усеща жадност, урината му да бъде светложълта.

Добре е да се следват препоръките на експертите, с цел да избегнем проблеми със здравето.

 

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР