Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ПК на ВСС) обяви

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ПК на ВСС) обяви
Коментари Харесай

Търсят се 4-има прокурори за РП -Благоевград, обявиха конкурс

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ПК на ВСС) разгласи конкурс за пренасяне за 12 места в няколко региони прокуратури.

Пет от местата са в Софийската районна прокуратура, четири в РП-Пловдив и по едно в Перник, Пазарджик и Сливен.

Други 28 бройки ще бъдат оповестени за заемане посредством външен конкурс. Осем от тях са в РП-Бургас, четири в РП-Благоевград , по три в СРП и Смолян, по две са местата в Кюстендил, Монтана, Костинброд и по едно в Пазарджик, Велико Търново, Враца и Търговище. Но това ще стане по-късно.

Председателят на Комисията за атестирането и състезанията (КАК) Огнян Дамянов изясни, че районните прокуратури в страната са се „ оголили “ откакто са завършили състезанията за окръжните прокуратури. В момента свободните места са общо 101. Но една част от тях ще се запазят за младшите прокурори, които следва да бъдат назначени за редови магистрати.

Дамянов сподели още, че при преценката на броя на местата, които да бъдат оповестени на конкурс за пренасяне, са регистрирани и молби на обвинители да бъдат командировани в съответните прокуратури.

Сега претендентите имат 14-дневен период да подадат заявки за присъединяване в състезанията и другите нужни документи, съгласно наредбата за състезанията на Висш съдебен съвет.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР