Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отстрани временно Владимир Чавдаров

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отстрани временно Владимир Чавдаров
Коментари Харесай

Отстраниха временно обвиняемия Владимир Чавдаров от Апелативна прокуратура

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет в профил краткотрайно Владимир Чавдаров от длъжността прокурор в Апелативна прокуратура – Варна за период от 4 месеца, осведомят от Колегията.

Чавдаров е обвинен по досъдебно произвеждане по разказа на Следствения отдел в Софийска градска прокуратура за държане на муниции за огнестрелни оръжия в огромно количество (321 броя патрони), без да има за това съответно позволение.

Във връзка с настояването за краткотрайното му премахване от служба административен началник – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Варна, както и от длъжността прокурор, Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет изслуша юрист Людмил Рангелов – прокурист на Владимир Чавдаров.

Без разглеждане е оставено настояването от изпълняващия функционалностите основен прокурор в частта за краткотрайно премахване на Владимир Чавдаров от длъжността административен началник – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Варна, защото същият не заема тази служба, считано от 11 август, според решението на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, допълват от структурата.

На съображение Закона за правосъдната власт, за интервала на краткотрайното премахване от служба на прокурор Чавдаров ще се заплаща заплащане в размер на минималната работна заплата.

Тези решения могат да се апелират пред Върховния административен съд в 14-дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР