Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра трима представители за

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра трима представители за
Коментари Харесай

Избраха трима делегирани европрокурори от необходимите шест

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет избра трима представители за европейски делегирани прокурори от нужните шест, съобщи Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Предстои те да бъдат утвърдени от Европейската прокуратура, това са - Василен Бенчев от Софийска районна прокуратура, Михаела Райдовска и Юлиана Христова от Софийска градска прокуратура.

В днешната процедура трябваше да вземат участие осем претенденти, един изпрати заявление, че се отхвърля - Иван Кучиев, а Бойко Атанасов и Милко Момчев не се явиха.

По време на чуването членовете на колегията задаваха въпроси на претендентите за устройството на европейската прокуратура и функционалностите на европейските прокурори. Стана известно, че част от прокурорите не са внасяли и работили по правенето на обвинителен акт за стопански закононарушения - злоупотреби със средства на Европейски Съюз, защото са районни прокурори.

Наблюдаваме една процедура, при която може би претендентите се показаха на по-ниско равнище, в сравнение с предната, сподели Стефан Петров по време на дебата.

Калина Чапкънова разяснява, че ползата към процедурата очевидно е понижен, с оглед отказалите присъединяване в нея, а Евгени Иванов добави, че " имаме петима претенденти за шест места - обстановката е ясна ".

Според кадровиците с изключение на определените трима, останалите не са се показали на нужното равнище. Главният прокурор Иван Гешев не взе присъединяване в днешното съвещание на колегията.

Поредната процедура за избор на европрокурори беше оповестена на 27 юли. В момента европрокурорите от България са девет души при планувани 10. Преди три месеца европейският основен прокурор Лаура Кьовеши изиска те да станат 15 поради сериозната натовареност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР