Прокурорската колегия гласува предложената от главния прокурор Сотир Цацаров хронограма

...
Прокурорската колегия гласува предложената от главния прокурор Сотир Цацаров хронограма
Коментари Харесай

Процедурата за наследник на Цацаров ще започне на 15 юли и ще приключи с избор на 14 ноември

Прокурорската гилдия гласоподава препоръчаната от основния прокурор Сотир Цацаров хронограма за избор на нов основен прокурор.

Колегията поддържа единомислещо с 10 гласа предлагането на Цацаров. Следва предлагането да бъде гласувано от пленума на Висш съдебен съвет на идващото му съвещание. Според времевия график на 14 ноември би трябвало да се изслушат претендентите за основен прокурор и да се организира гласоподаване за избор.

В началото на съвещанието Сотир Цацаров означи, че приемането на хронограма не попада в законовите правила, само че такава процедура има в предходните избори и съгласно него тази процедура трябвало да бъде следвана, тя била причина за организираност.

Във времевия график е маркирано откриването на процедура за избор от Пленума на Висш съдебен съвет да се направи на 15 юли. Оттам следват четири следващи съвещания, последното на 29 юли, на които да има опция за издигане на кандидатури. След последното съвещание стартира да тече 14-дневен период за показване на концепции като крайният период да бъде 12 август, съобщи Българска телеграфна агенция. Концепциите ще бъдат качени на уеб страницата на Висш съдебен съвет.

До 7 октомври е крайният период за правене на отчетите на комисията по атестиране за претендентите. На 30 октомври на съвещание на прокурорската гилдия ще се организира разискване и гласоподаване за допустимост на кандидатурите. Срокът за въпроси от цивилен организации към претендентите е 6 ноември, сочи още хронограмата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР