Прокурорката на американския щат Ню Йорк Летисия Джеймс избра бившия

...
Прокурорката на американския щат Ню Йорк Летисия Джеймс избра бившия
Коментари Харесай

Разследват губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо за сексуален тормоз

Прокурорката на американския щат Ню Йорк Летисия Джеймс избра някогашния федерален прокурор Джун Ким и адвокатката експерт по въпросите на трудовата дискриминация Ан Кларк, с цел да проверяват обвиняванията за полов тормоз и несвоевременно държание, отправени от пет дами против губернатора на щата Андрю Куомо, предадоха международните организации.

Екипът ще извърши цялостно и без значение следствие на изказванията, ориентирани против губернатора и на събитията към тях. Всяка седмица двамата адвокати ще се регистрират за свършената работа пред Летисия Джеймс. Тези назначения идват в миг, в който апелите да се в профил авторитетният губернатор демократ нарастват. Куомо в неделя отхвърли концепцията да подаде оставка.

На власт от 10 години, в даден миг той беше възприеман като воин в разгара на пандемията, само че най-после бе упрекнат, че е укрил броя на умрелите с ковид в старческите домове в щата.

Вчера водачите на републиканците в долната камара на нюйорското законодателно заседание внесоха резолюция за импийчмънт на Куомо. За да има триумф начинанието, то би трябвало да бъде подкрепено от 150 членове на долната камара на локалния парламент. Тогава ще бъде проведен развой в горната камара пред сенаторите и седем съдии от апелативния съд на щата Ню Йорк. Ако болшинство от две трети гласоподава за премахване на губернатора, то тогава неговата заместничка, демократката Кейти Хочъл ще поеме поста до изборите през ноември 2022 година
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР