Прокурорите от румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната

...
Прокурорите от румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната
Коментари Харесай

Над 400 отведени за изслушване при мащабна спецакция срещу престъпността в Румъния

Прокурорите от румънската Дирекция за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ), служители на реда и жандармеристи започнаха тази заран широкомащабна интервенция против проведени незаконни групи, занимаващи се с трафик на опиати, трафик на хора, детска порнография, употреба на уязвими лица, осведомителни закононарушения и други, съобщи Аджерпрес, цитира Българска телеграфна агенция.

 

Според известие на ДРПОПТ в границите на интервенцията, която е координирана на национално равнище, се правят обиски на над 300 адреса и следва да бъдат отведени за чуване над 400 лица.

 

В известието се отбелязва, че са подхванати 34 оперативни акции против трафика на опиати, в границите на които са издадени 193 заповеди за обиск на жилища и 236 заповеди за отвеждане; 13 оперативни акции против трафика на хора и малолетни лица и против детската порнография, като са издадени 51 заповеди за обиск и 76 заповеди за отвеждане; четири акции против осведомителната престъпност, при които са издадени 16 заповеди за обиск и 24 заповеди за отвеждане; три акции против икономическо-финансовата макропрестъпност, за които са издадени 67 заповеди за обиск и 74 заповеди за отклоняване.

 

През първите девет месеца на тази година са формирани 1162 обвинителни акта и 311 съглашения за признание на виновността, като на съд са изпратени 3219 обвинени, от които 1229 са били арестувани в прелиминарен арест, се показва още в известието. По обвинявания в образуване на незаконна група са изпратени на съд 907 души, от които 431 - в прелиминарен арест.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР